My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες στη γέφυρα του Αξιού -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Με Κ. Αρβανίτη η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Πάϊκο: Προβλήματα από βροχοπτώσεις -

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2023

Το νόημα των εκλογών

Του Γιώργου   Φραγγίδη (Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————Ένα μήνα μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι πλέον φανερές οι παρενέργειες της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, που ανάγκασαν σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Η ύφεση, τα μέτρα του μνημονίου, η αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη που παρέχει την ευκαιρία σε διάφορους να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της, είναι οι πρώτες και εύχομαι να είναι και οι τελευταίες παρενέργειες τις οποίες σίγουρα δεν αντέχει η πατρίδα μας.

Αν πραγματικά τελείωσε με τις εκλογές της 6ης Μαΐου η μεταπολίτευση, τότε πρέπει να συμφωνήσουμε πως επιβάλλεται να τελειώσουν μαζί, οι λεονταρισμοί και  η λογική της αρπαχτής, το πέταμα της μπάλας στην κερκίδα, ο καιροσκοπισμός, ο κρατικοδίαιτος κομματισμός, οι διάφορες ψευδαισθήσεις, οι επαγγελματίες πολιτικοί, η αναξιοκρατία και πολλά άλλα, που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή τη δυσχερή θέση.

Στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, η ψήφος του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, είναι κρίσιμη και ιστορική. Και αυτό γιατί από τη μια μεριά πρέπει να αποδυναμώσει όσους παίζουν παιχνίδια εξουσίας και τακτικής δίχως να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ευαγγελιζόμενοι το χαμένο <<παράδεισο>> του παρελθόντος και όχι τη μελλοντική γη της <<επαγγελίας>>. Από την άλλη θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα για να υπάρξει μια υπεύθυνη κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων προς προοδευτική κατεύθυνση, που θα αγωνιστεί για να ξανακερδίσουν οι Έλληνες μακριά από λαϊκισμούς και εύκολες υποσχέσεις, το μέλλον τους, για την ανάκτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αυτό σημαίνει πως ο Κάθε Έλληνας με την ψήφο του, Πέρα από την εκδίκηση, το θυμό και την αποδοκιμασία, θα θέσει τέρμα στην ακυβερνησία, ανοίγοντας δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για όλους, αλλά προπαντός για το μέλλον των παιδιών μας, μέσα στην Ευρώπη.

Στις εκλογές του Ιουνίου  πρέπει να αναδειχθούν  αυτοί οι πόλοι πολιτικού πολιτισμού που μπορούν να δημιουργήσουν τον συνεκτικό παράγοντα κυβέρνησης συνεργασίας ώστε να μην επιτραπούν χαοτικές καταστροφικές αυτορρυθμίσεις που καθιστούν  ακόμα και τον κίνδυνο της δραχμής υπαρκτό . Το ΠΑΣΟΚ με την  ιστορία του, τις διεθνείς διασυνδέσεις του  και την μακροχρόνια κυβερνητική του θητεία μπορεί να εγγυηθεί   χωρίς δημαγωγικές  κορώνες  ότι η προσπάθεια ανάκαμψης θα είναι η μέγιστη δυνατή  και ότι θα επιδιωχθεί και  μέσα από την διεθνή συμπαράσταση των φίλων Ευρωπαίων, κρατών και  κομμάτων.

Οι εκλογές του Μαΐου ανέδειξαν την απαίτηση της κοινωνίας να δοθεί συλλογική απάντηση για τον τρόπο γεφύρωσης του χάσματος που την απομάκρυνε από την προοπτική της ευημερίας. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε   το γεγονός ότι κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση που «έσκασε» κυριολεκτικά στα χέρια του έχοντας την εξουσία. Ο λαός, μας έδωσε το ξεκάθαρο μήνυμα. Τώρα πρέπει να πάμε μπροστά, στην επόμενη μέρα. Να μαζευτούμε όλοι πάλι στο κοινό όραμα μιας Ελλάδας   ισότιμης με τους εταίρους της, χωρίς σπάταλο δημόσιο τομέα και με υγιή οικονομία που θα την θωρακίσει για δεκαετίες απέναντι στις χρηματοπιστωτικές απειλές του μέλλοντος.

Για αυτό το όραμα, σας καλώ να ψηφίσουμε και να στείλουμε ισχυρό στην Βουλή το μόνο κόμμα που λέει τα πράγματα με το όνομά του και που δεν παραπλάνησε  προς άγραν ψήφων, που πλήρωσε και δικαίως, τα λάθη και τις παραλήψεις του. Το ΠΑΣΟΚ. Για να έχει τον ρυθμιστικό ρόλο που του αξίζει στην νέα εποχή που αναδύεται, των συνεργασιών και των κοινών προσπαθειών.

Σχόλια
One Response to “Το νόημα των εκλογών”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Το καράβι “Ελλάς” με επιβάτες τους Ελληνες πολίτες τσακίστηκε στα βράχια με καπετάνιο το Πασοκ. Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκαν περίπου 2300 νεκροί και μεγάλος αριθμός κατεστραμένων οικονομικά πολιτών. Οι ζωντανοί ναυαγοί πολίτες θα αποφασίσουν στις 17 Ιουνίου αν θα εμπιστευθούν και πάλι τις τύχες τους στον ίδιο καπετάνιο, ο οποίος επειδή δεν θέλει να χάσει την δουλειά του τους φωνάζει απεγνωσμένα … ” ό,τι έγινε έγινε, εμπιστευθείτε με και πάλι για καπετάνιο γιατί έχω… ευρωπα’ι’κόν δίπλωμα”.

Σχολιάστε