My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ»

fasismos-aeΜετά από ένα χρόνο δουλειάς ο Άρης Χατζηστεφάνου και οι συνεργάτες του προβάλλουν στον “διαδικτυακό αέρα” ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης το νέο τους ντοκιμαντέρ με τίτλο “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.” που μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Η διαδικτυακή πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ θα γίνει αυτή την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8 το βράδυ και θα προβληθεί ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ακούστε τι είπε ο Άρης Χατζηστεφάνου στο ραδιοσταθμό του Κόκκινου, όπου παρουσιάζει καθημερινά τη ραδιοφωνική εκπομπή Infowar.

Όπως και στα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ το κόστος παραγωγής καλύφθηκε αποκλειστικά από την οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη. Χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε τολμούν να σπάσουν ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού. Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς όπως ο Ταρίκ Αλί, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης ενώ υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

 

Σχολιάστε