My Twitter Feed

30 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Από τα «επείγοντα» στη Βουλή -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Παιονία: Έργο 4,3 εκ. για ύρδευση -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΚΚΕ: Πιο δυνατοί στις 25 Ιούνη -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Καινοτομία και παιδαγωγικό συνέδριο -

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Τιμητική εκδήλωση για δημότες -

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

Κιλτίδης: Αρκετά πληρώσαμε -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

H τελετή παράδοσης – παραλαβής -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Παππάς: SOS για τη δημόσια Υγεία -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Το ντοκιμαντέρ του ΚΕ για τη Μακρόνησο

Για την εκδήλωση-προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ “Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα-μπόλικη καρδιά”, η ΤΕ Κιλκίς του κόμματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Κυριακή 23-1 πραγματοποιήθηκε η προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ “Μακρόνησος, Μπόλικη Πέτρα – Μπόλικη Καρδιά” στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς Ειρήνη Χατζή σημειώνοντας:

Φέτος συμπληρώθηκαν 103 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Βαδίζουμε με πολλά εφόδια και μεγάλες προσδοκίες, ως φορέας καινοτόμων ιδεών, ως φορέας πρωτοπόρας οργανωμένης δύναμης που εμπνέεται από την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έχουμε ακλόνητη πίστη στην ακατανίκητη δύναμη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού. Μάρτυρας μας είναι η ίδια η ιστορία της ταξικής πάλης του 21ου αιώνα που δεν υποτάσσεται και δεν πειθαρχεί σε καπιταλιστικούς νόμους και διατάγματα.

Οι ρίζες του ΚΚΕ είναι πολύ βαθιές και γερές, η Μακρόνησος είναι μία από αυτές, όπως οι δεκάδες φυλακές, οι τόποι εξορίας, οι τόποι εκτελέσεων και οι δοξασμένες βουνοκορφές. Είναι οι στέρεοι κρίκοι που συνδέουν το χθες με το σήμερα και το αύριο. Είναι οι κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης και της ανειρήνευτης σύγκρουσης δύο κόσμων, του κόσμου της προόδου του Σοσιαλισμού και του κόσμου της αντίδρασης, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του παρασιτισμού.

Γι αυτό και τιμάμε με περίσσιο σεβασμό και υπερήφανα τις στιγμές των αγωνιστών μας με πρωτοβουλίες, όπως ντοκιμαντέρ, εκδηλώσεις, ανεγέρσεις μουσείων και μνημείων, αντάξιας της θυσίας και του ηρωισμού των αγωνιστών.

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέχεια της δημιουργίας οπτικοακουστικών παραγωγών του προηγούμενου διαστήματος, πήρε την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός νέου ντοκιμαντέρ για το κολαστήριο της Μακρονήσου , με τίτλο: “Μακρόνησος, μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά.”

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε 36 αληθινές μαρτυρίες αγωνιστών, που με την φωνή σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών περιγράφονται γεγονότα, αποκαλύπτοντας μέχρι που μπορεί να φτάσει η φρικαλεότητα των δημίων αλλά και το μεγαλείο των αγωνιστών. Το κάτεργο της Μακρονήσου, το Νταχάου της Μεσογείου, όπως το αποκαλούν, ήταν συνέχεια των διώξεων σε βάρος του ΚΚΕ και των πρωτοπόρων αγωνιστών με σκοπό να αποκηρύξουν τις ιδέες τους.

Στην Μακρόνησο οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, η βία συστηματοποιήθηκε, οι διωκόμενοι έζησαν την μεγαλύτερη αναμέτρηση τους όχι μόνο με ταξικό αντίπαλο αλλά και με τον ίδιο τους το εαυτό.

Τιμάμε, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και υπερασπίζουμε την ιστορική αλήθεια από την διαστρέβλωση αλλά και την παραχάραξη της ιστορίας , που επιδιώκουν να διαβρώνονται συνειδήσεις για να επιβάλλεται η υποταγή και η παραίτηση.

Το ντοκιμαντέρ φωτίζει χρήσιμα διδάγματα και συμπεράσματα για το σήμερα. Αναδεικνύεται το μεγαλείο της αφοσίωσης στα δίκια του λαού, την δύναμη της οργάνωσης και της αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο , όταν ο λαός παίρνει τις αποφασίσεις του, όταν γίνει συνείδηση και πράξη το σύνθημα μας: Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ”.

Σχολιάστε