My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

SOS: Το Νοσοκομειο Κιλκις ασθενει βαρια!

Η δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει εδώ και πολύ καιρό το Νοσοκομείο Κιλκίς, αναδείχτηκε γι` άλλη μια φορά σήμερα το απόγευμα στη συγκέντρωση – συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα του Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Μόνο που κι αυτή τη φορά απουσίαζαν οι πολιτικοί παράγοντες του νομού, αν εξαιρέσουμε τον αναπληρωτή δήμαρχο Κιλκίς, Περ. Κολότσιο, ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι η πρακτική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο δήμος είναι βαψίματα και μερεμέτια, ενώ υποσχέθηκε συμπαράσταση σε κάθε μορφής αγώνα επιλέξουν στο μέλλον οι εργαζόμενοι.

Παρών ήταν κι ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις καυτηριάζοντας τις πολιτικές για την Υγεία, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. “Βλέπεις τον κ. Λοβέρδο να μιλάει και νομίζεις ότι όλα είναι τέλεια και θα γίνουν …υπερτέλεια. Κανείς απ` τους κυβερνώντες δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί”, είπε μεταξύ άλλων, εισπράτοντας το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων. Δυστυχώς, όμως, προς το τέλος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά παρόντος στη συγκέντρωση εργαζόμενου!

Οι οποίοι συνγεντρωθέντες δεν ήταν σε αριθμό τόσοι πολλόι όπως σε ανάλογες συγκεντρώσεις στο παρελθόν στον ίδιο χώρο. Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά με κάποιες παρεμβάσεις ξεστράτησε η κουβέντα σε ευθύνες προσώπων ή φορέων, ακόμα και του κόσμου, επειδή δεν πλαισιώνει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων!

Βέβαια, απ` τη πλευρά τους οι εισηγητές, δηλαδή ο πρόεδρος Πασχάλης Μασούρας και η γραμματέας Νόπη Παπαδοπούλου του σωματείου εργαζομένων, καθώς και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Λέτα Ζωτάκη, φρόντισαν να δώσουν τη σωστή διάσταση του προβλήματος και να καταδείξουν τους αίτιους και τις αιτίες.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Σπίγκος, κατέθεσε μια συγκεκριμένη εποικοδομητική πρόταση, η οποία συνίστατο στα εξής:  Μ` ευθύνη των εργαζομένων να συνταχθεί μια στοιχειώδης, έστω, μελέτη, η οποία να περιγράφει τις ανάγκες του Νοσοκομείου σε προσωπικό, υλικά και χρήματα, έτσι ώστε ν` αποτελέσει μια σταθερή κι αποδεκτή απ`όλους διεκδικητική βάση για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια απ` τους εργαζόμενους ώστε οι πολίτες του Κιλκίς να υπογράψουν σε συγκεκριμένες λίστες ότι τα  προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς αφορούν ολάκερη την τοπική κοινωνία, η οποία απαιτεί την επίλυσή τους.

Κατά τα άλλα, ακούστηκαν και πάλι κραυγές αγωνίας, όπως “ο κόσμος θα πεθαίνει αβοήθητος”, “δεν υπάρχουν ασθενοφόρα αλλά ούτε καν βενζίνη για την κίνησή τους”, “το Νοσοκομειο αδυνατεί πια να δώσει ένα πιάτο φαί σε κάποιον άστεγο”, “δεν συγκινείται κανείς απ` τους υπεύθυνους”, “χειρουργούνται άνθρωποι με 13 βαθμούς θερμοκρασία κι ηλεκρικές σομπίτσες κατω απ` το κρεββάτι” κα, που δείχνουν με δραματικούς τρόπο την αθλιότητα στην οποία περιήλθε το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας.

Να σημειωθεί επίσης ότι η κ. Ζωτάκη έκανε λόγο για πολιτική απόφαση να κλείσουν 50 νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Γουμέννισσας!

Στη συζήτηση παρενέβησαν επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Π. Τονικίδης, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού Τερζίδη στον δήμο, Βασ. Καραμπίδης κι ο γραμματέας του ΣΥΝ Κιλκίς, Λαζ. Λαζαρίδης, που υποσχέθηκαν πλήρη συμπαράσταση των φορέων τους στους αγώνες των εργαζομένων.

Σχολιάστε