My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Το λουκέτο στην ΕΤΕ Πολυκάστρου

Το θέμα της σχεδιαζόμενης διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Πολύκαστρο, θέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Χρήστος Χατζημλάδης.

Εκφράζοντας τον “έντονο προβληματισμό” των παραγωγικών φορέων και της τοπικής οικονομίας, ο κ. Χατζημλάδης αναφέρει σε επιστολή του προς τον περιφερειακό διευθυντή Κ. Μακεδονίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Χρήστο Πανταζή, τα εξής:

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Εξ αφορμής της σχεδιαζόμενης απόφασης της Τράπεζάς σας, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής σας για μείωση του λειτουργικού κόστους, για τη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, θέλουμε ως εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και της τοπικής οικονομίας να σας εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την απόφαση αυτή για τους κάτωθι αναφερομένους λόγους.

Αρχικά πρέπει να σας τονίζουμε το γεγονός ότι η πόλη του Πολυκάστρου είναι η έδρα του Δήμου Παιονίας Κιλκίς και επιπλέον ως η μεγαλύτερη πόλη της ευρύτερης περιοχής αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της.

Η περιοχή αυτή επιπλέον έχει αναπτύξει, παρά την ύφεση, σημαντική οικονομική δραστηριότητα, συνέπεια της οποίας είναι η επιτακτική ανάγκη για εξυπηρέτηση των πολιτών από ένα τραπεζικό κατάστημα δεδομένου του γεγονότος ότι μόλις πρόσφατα ένα ακόμα τραπεζικό ίδρυμα (ALPHA BANK) διέκοψε τη λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματός της

Συνέπεια των ανωτέρω, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστεί η περιοχή σημαντική οικονομική υποβάθμιση.

Επίσης πρέπει να συνεκτιμήσετε το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας του υποκαταστήματος δεν είναι απαγορευτικό για το μέγεθος και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το τραπεζικό σας ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την οποία έχει υποχρέωση να επιδείξει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας προκειμένου να εξέλθουμε από τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η οικονομική κρίση, οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σταθούμε αρωγοί σε προσπάθειες που σκοπό έχουν να στηρίξουν την τοπική οικονομία και αγορά και οι οποίες θα αποτελέσουν εργαλεία όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής ανάτασης.

Επομένως, με την παρούσα, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας για τη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς και όπως συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις στην συνέχιση της λειτουργίας και των σκοπών του.”

Σχολιάστε