My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΚΚΕ Κιλκίς για υποψήφιους ΧΑ

Για την παρουσία και τη συνέντευξη υποψήφιων της ΧΑ στην Ειδομένη, απ` το ΚΚΕ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

prosfyges-metanastes-eidomeni2Η θέση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι λίγο πολύ γνωστή στο λαό της χώρας μας. Είναι γνωστό, δηλαδή, ότι διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνικότητα κτλ. Διαχωρίζει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους εκτός από τον πραγματικό διαχωρισμό που υπάρχει στις κοινωνίες, τον ταξικό διαχωρισμό.

Έτσι αποκρύπτει τις πραγματικές αιτίες των δεινών του λαού μας και τελικά βγάζει λάδι το σύστημα.

§ Γι’ αυτό διαχωρίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε νόμιμους και παράνομους/λαθραίους, «ξεχνώντας» ότι το σύνολο των μεταναστών προέρχονται από χώρες που διεξάγονται ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και τη συνδρομή της Ελλάδας.

Επιπλέον, μιλώντας για «νόμιμους που πρέπει να τους επιτραπεί η πορεία προς την Ευρώπη» και σε «παράνομους που πρέπει να απελαθούν», παίζει το παιχνίδι της άρχουσας τάξης που θέλει να ελέγχει τη ροή μετανάστευσης σε ποσότητα και ποιότητα, ώστε να εκμεταλλεύονται πολλαπλά τους πρόσφυγες ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

§ Γι’ αυτό βάζει σε αντιπαράθεση τον ελληνικό λαό με τους μετανάστες – πρόσφυγες, σπέρνοντας το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Θέλει να δείχνει ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων εργατών, αλλά στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί ούτε οι Έλληνες εργάτες να έχουν δικαιώματα. Αν το ήθελε θα έλεγε ότι η ευθύνη βαραίνει το αστικό κράτος, τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αν το ήθελε δε θα βρισκόταν απέναντι από τα ταξικά σωματεία, ούτε θα έστηνε δουλεμπορικά γραφεία με πενιχρά μεροκάματα κτλ.

§ Γι’ αυτό επικαλείται συνεχώς την κοινωνική συνοχή, δηλαδή την ταξική ειρήνη, όπως και τα αστικά κόμματα.

§ Γι’ αυτό τσουβαλιάζει όλα τα κόμματα μαζί και αυτοαποκαλείται «η μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη». Κρύβει ότι μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στηρίζει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του. Σε ό,τι δηλαδή στοχεύουν τα μνημόνια, η Ελληνική και η Ευρωενωσιακή νομοθεσία.

§ Γι’ αυτό δε λέει κουβέντα για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους μονοπωλιακούς ομίλους που κερδοφορούν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τόσο αντισυστημικοί. Αλήθεια με ποιο σύστημα τα βάζουν τελικά;

Αποδεικνύεται και από τη συγκεκριμένη συνέντευξη ότι είναι τόσο συστημικοί όσο και όλα τα φασιστικά μορφώματα που έχει αντικρίσει η ανθρωπότητα, όσο όλα τα φασιστικά μορφώματα που έχουν κυβερνήσει και στη χώρα μας και αλλού.

§ «Εγγυώνται τη σταθερότητα της Ελλάδας». Δηλαδή εγγυώνται να μείνουν σταθερά τα χαμηλά μεροκάματα και οι συντάξεις, τα υψηλά όρια συνταξιοδότησης, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η απουσία εργασιακών δικαιωμάτων, η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων κτλ. Εγγυώνται να συνεχίσει η σταθερότητα της εκμετάλλευσης των εργατών από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

§ Είναι έτοιμοι να αναλάβουν «κυβερνητικές θέσεις». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχετικό ερώτημα της συνέντευξης δεν αρνούνται τη συνεργασία ή την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων. Αλήθεια, με ποιους έχουν στο μυαλό τους ότι μπορούν να συνεργαστούν και να συγκυβερνήσουν; Προφανώς με κάποιους από όσους σήμερα χαρακτηρίζουν «μνημονιακούς» και «συστημικούς». Και, αλήθεια, αυτή η κυβέρνηση, η οποία δε θα έχει καταργήσει τους εκμεταλλευτές του μόχθου του λαού, τους καπιταλιστές και τις ιμπεριαλιστικές τους ενώσεις, για ποιανού το συμφέρον θα κυβερνάει;

Ο λαός έχει γνώση πλέον όχι μόνο της εγκληματικής και δολοφονικής τους φύσης, αλλά και της ταξικότητας του οικονομικού τους προγράμματος, της πολιτικής τους πρότασης υπέρ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων και ενάντια στην εργατικής τάξης και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που πραγματοποίησε τη συνέντευξη στην Ειδομένη φαίνεται δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει για το ρόλο και τη στάση της ΧΑ, γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι η συνέντευξη που πήρε δεν αποτελεί απλώς μία καταγραφή γεγονότων και απόψεων (που ούτε γι’ αυτό θα έπρεπε να της δίνεται βήμα), αλλά είναι μια συνέντευξη προβολής των φασιστικών θέσεων, αθώωσης των υπόδικων και προσπάθειας νομιμοποίησής της στη συνείδηση του κόσμου.

Ο λαός πρέπει να τους απομονώσει και στους χώρους εργασίας και στα χωριά και τις γειτονιές και στην κάλπη.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για κάτι τέτοιο είναι η ενίσχυση και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είναι η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, είναι ο αγώνας για τη Λαϊκή Εξουσία.

Σχολιάστε