My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΚΚΕ για το θάνατο εργαζόμενου

Με τίτλο “ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Κιλκίς”, η ΤΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, εργαζόμενου στη φύλαξη, σε εργοστάσιο του κλάδου των Τροφίμων, ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Κιλκίς, και κατατάσσουν το νομό μας μέσα στους πρώτους σε εργατικά ατυχήματα με σοβαρά τραυματίες και νεκρούς εργαζόμενους.

Στην εντατικοποίηση της εργασίας και στις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας, τα οποία πηγάζουν από την ανάγκη για αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, βρίσκονται οι αιτίες των συνεχών εργατικών ατυχημάτων (δηλωμένων και αδήλωτων), και όχι σε «λάθη» των ίδιων των εργαζόμενων ή στην «κακιά την ώρα», όπως προσπαθούν συστηματικά να πείσουν η εργοδοσία, οι κυβερνήσεις ακόμα και τοπικοί παράγοντες.

Οι ευθύνες της εργοδοσίας, καθώς και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαχρονικά είναι τεράστιες, όχι μόνο για τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται, αλλά συνολικά για την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την προσπάθεια να βάλουν στο «γύψο» το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα σωματεία.

Η ανάπτυξη, η πολυδιαφημιζόμενη κερδοφορία των εκατομμυρίων ευρώ, οι συχνές βραβεύσεις και πρωτιές των βιομηχανιών του Κιλκίς, «κρύβουν» από πίσω τους τις άσχημες έως άθλιες πολλές φορές εργασιακές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι για ένα μεροκάματο, κάτω από το φόβο, τους εκβιασμούς και το άγχος της απόλυσης.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία τους, ώστε να δυναμώσει η πάλη για την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, με κατοχυρωμένα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς φόβο για τη ζωή τους, χωρίς φόβο για το αν θα επιστρέψουν αρτιμελείς στο σπίτι τους.

Γι’ αυτό είναι, επίσης αναγκαία η συμπόρευση με το ΚΚΕ, το κόμμα που βάζει μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, πρωτοστατώντας σ’ αυτό τον αγώνα.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και του συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου και ζητάει:

  • Να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες.
  • Να στηριχτεί άμεσα η οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.
  • Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Να ενισχυθούν οι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου.”

Σχολιάστε