My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΚΚΕ για τις εκλογές στο Κιλκίς

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου στο νομό Κιλκίς εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή του κόμματος τονίζοντας τα εξής:

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ ευχαριστεί όλους και όλες που ψήφισαν το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα ευχαριστεί όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νεολαίους, καθώς και όσους συμπορεύτηκαν με το Κόμμα μας, όλη αυτή την περίοδο, αν και ανήκαν παλιότερα σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Χαιρετίζουμε τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενδυνάμωση του ΚΚΕ πανελλαδικά και στο Κιλκίς.

Οι συνθήκες των εκλογών αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως την κυβερνητική εναλλαγή. Αυτή η εναλλαγή, όμως, δεν αποτελεί ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται ο διπολισμός, αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης.

Στις εκλογές καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές, όπως είναι η ΝΔ. Η καπηλεία και η συκοφάντηση αριστερών σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποστράτευσαν αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασαν αρνητικά στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Οι βουλευτές που εκλέχτηκαν από το νομό μας, δυστυχώς δεν μπορούν να προμηνήσουν κάτι θετικό για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους και τους άνεργους του Κιλκίς. Και οι 3 είναι γνωστά και δοκιμασμένα στελέχη την υλοποίηση της αντιλαϊκών πολιτικών, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης, που υπηρετούν πιστά στις πολιτικές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, μιλούν από την πρώτη στιγμή, μετά τις εκλογές, για «προγραμματική» αντιπολίτευση. Με άλλα λόγια μιλούν για στήριξη της ΝΔ σε όλη την αντιλαϊκή πολιτική της. 

Είναι θετικό ότι η Χρυσή Αυγή υποχώρησε σημαντικά σε ψήφους και ποσοστά, μένοντας εκτός Βουλής και μην εκλέγοντας ξανά φασίστα βουλευτή στο νομό.

Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ, αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως «αριστερές».

Ειδικά στο Κιλκίς οι συνθήκες είναι ακόμα πιο επιβαρυμένες, μιας και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλα τα αστικά επιτελεία, τους βιομήχανους και την αστική τάξη της περιοχής, όπως και από το πολιτικό τους προσωπικό σε Τοπική Διοίκηση και Κεντρικά, ώστε «να μην κινείται φύλλο» στο νομό, να μην υπάρχει καμία οργάνωση των εργαζόμενων, να κυριαρχήσει η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. 

Σ’ αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ κατάφερε να διατηρήσει σταθερή την εκλογική του δύναμη και να μην βρεθεί στην 4η θέση στο νομό για μόλις 100 ψήφους.

Η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία για την οργάνωση αγώνων για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν.

Όλες και όλοι ξέρουμε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Όλοι νιώθουμε ότι το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού μας.

Ήδη η συνεδρίαση του Γιούρογκουπ της Δευτέρας υπενθύμισε στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ τις δεσμεύσεις της και τις αντιλαϊκές προτεραιότητες που καλείται να υλοποιήσει.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση από τη σκοπιά μόνο των εργατικών – λαϊκών αναγκών, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ανατροπή.”

Σχολιάστε