My Twitter Feed

14 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η μαρτυρία ενός Κιλκισιώτη -

Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Ύμνοι Γεωργαντά για Αστυνομία -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Από πορτοκαλί γίναμε κίτρινοι! -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΒΙΠΕ: Ναι στον επενδυτικό οδηγό -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Νέος πρόγραμμα για δωρεάν τεστ -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΓΝΓ: Θα συνεχιστεί η προσφορά -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

2 + 7 κρούσματα, το διήμερο -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

Kατά διακρίσεων και αποκλεισμού -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

ΚΚΕ: Για την επίσκεψη υπουργών

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Όσο περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί επισκέπτονται τους βιομήχανους του νομού, τόσο περισσότερο χρειάζεται να αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες για ποιανού τα συμφέροντα ενδιαφέρεται πραγματικά η κυβέρνηση τη ΝΔ.

Οι υπουργοί της ΝΔ, όπως προηγούμενα και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους Δημάρχους, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και τους Βιομήχανους του Κιλκίς, τάζουν «δίκαιη ανάπτυξη» και «ανάπτυξη για όλους», προσπαθώντας να πείσουν τους εργαζόμενους και το λαό του Κιλκίς ότι από την καπιταλιστική ανάπτυξη θα βγουν και αυτοί κερδισμένοι. Όμως, η ίδια η ζωή άλλα αποδεικνύει.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του Κιλκίς αφού πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονταν, δεν είδαν «άσπρη μέρα» ούτε από την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών του Κιλκίς.

Αντίθετα είδαν καθηλωμένους μισθούς, αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας με αντίστοιχη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας, αύξηση της εργολαβικής εργασίας κ.ά.

Ταυτόχρονα, αυξήθηκε η μετανάστευση της νεολαίας του τόπου μας, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συνέχισαν να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία τους, για την παιδεία των παιδιών τους, για την ψυχαγωγία τους, είδαν να αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, το ρεύμα, τα καύσιμα κτλ. Αυτό είναι το «παράδειγμα» για το οποίο πραγματικά υπερηφανεύονται υπουργοί και υφυπουργοί.

Από τη συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης και των βιομηχάνων του νομού γίνεται ξεκάθαρος ο κοινός τους στόχος. Πώς το κράτος θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο του βιομήχανους για να γίνουν οι επιχειρήσεις τους πιο κερδοφόρες και πιο ανταγωνιστικές.

Όμως αυτή την ενίσχυση θα την πληρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατί οι ενισχύσεις, οι υποδομές, οι φοροαπαλλαγές, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η σύνδεση των επιχειρήσεων με την εκπαίδευση, τα «κίνητρα» στην επιχειρηματικότητα κ.ά. θα αποτελέσουν κόστος που θα το πληρώσει ο ίδιος ο λαός μέσω της αύξησης της φορολογίας, μέσω της μείωσης του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους», μέσω της παραπέρα εμπορευματοποίησης κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, μέσω της χειροτέρευσης των όρων ζωής και συνθηκών εργασίας.

Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η βιασύνη της κυβέρνησης να φέρει στη βουλή τον χειρότερο συνδικαλιστικό νόμο με το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε οι εργαζόμενοι από τη μία να δέχονται απανωτά χτυπήματα από το κράτος και την εργοδοσία και από την άλλη να μην μπορούν να οργανωθούν, να απαντήσουν, να αντεπιτεθούν.

Γι’ αυτό απαιτείται, σήμερα, οι βιομηχανικοί εργάτες, συνολικά οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός του Κιλκίς, να μην αφήσουν άλλο χρόνο να πάει χαμένος, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να βγουν στο προσκήνιο διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, βρίσκεται σε μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και εργατικό έλεγχο, ώστε να εξασφαλίζεται η λαϊκή ευημερία.”

Σχολιάστε