My Twitter Feed

5 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Πυροβολισμοί με αφορμή θόρυβο! -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Το ΚΚΕ απαντά στον Βλ. Αγτζίδη

kkeΤο Γραφείο Τύπου της Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με άρθρο στου Βλ. Αγτζίδη στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο (βλέπε εδώ), αναφέρει τα εξής:

Ο γνωστός ιστορικός και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ (το Γενάρη του 2015) στο Κιλκίς Βλάσης Αγτζίδης, εκεί που κάθε λίγο και λιγάκι διαβάζαμε άρθρα του στον τοπικό τύπο για «την ελπίδα που έρχεται», αποφάσισε μετά από εβδομάδες που δεν έχει πει κουβέντα για όσα συμβαίνουν στην πολιτική, να κάνει δημόσια παρέμβαση.

Δεν έχει πει κουβέντα για το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος που μετατράπηκε σε «ΝΑΙ», κουβέντα που το κόμμα στο οποίο ήταν υποψήφιος ψήφισε μαζί με ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ το 3ο πιο δυσβάσταχτο μνημόνιο, κουβέντα που το «νέο» που θα ερχόταν έγινε μία νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο για να αιματοκυλάει τους λαούς της γης. Για να μην τον αδικούμε και τελείως, βέβαια, μέσα στον Ιούλιο ψέλλισε κάτι για υποχώρηση και οδυνηρό συμβιβασμό. Μέχρι εκεί όμως.

Τώρα, 5 μέρες πριν τις εκλογές, έπιασε την γνωστή αντι-κομμουνιστική και αντι-ΚΚΕ πένα του για να μας πει τι; Να αναρωτηθεί γιατί τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεν ασκούν κριτική στο ΚΚΕ και δεν θέτουν καίρια ερωτήματα για τις θέσεις του.

Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι και σ’ αυτήν – ειδικά σ’ αυτήν – την προεκλογική περίοδο, όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα συζητάνε πώς θα εφαρμόσουν τα μέτρα των μνημονίων που τσακίζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Μόνο το ΚΚΕ προβάλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, μόνο το ΚΚΕ εξηγεί στο λαό ότι υπάρχει λύση για τα δικά του συμφέροντα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Το ΚΚΕ εξηγεί το Πρόγραμμά του που συλλογικά ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τα μέλη του Κόμματος στο 19ο Συνέδριό του, το εκλαϊκεύει μέσω των μελών και στελεχών του, μέσω των μελών της ΚΝΕ, μέσω των υποψηφίων του, απαντάει ανοιχτά και ενιαία σε μια σειρά ερωτήματα που πλέον οι εργαζόμενοι τα βάζουν στο τραπέζι και δίκαια ζητούν εξηγήσεις. Απαντάει τι θα πει κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, πως θα εφαρμόζεται ο επιστημονικός πανεθνικός κεντρικός σχεδιασμός, πώς θα λειτουργεί ο εργατικός έλεγχος και η νέου τύπου δημοκρατία της πλειοψηφίας. Εξηγεί με παραδείγματα και επιχειρήματα για το αν αυτό που προτείνει το ΚΚΕ έχει εφαρμοστεί, πώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, γιατί η χώρα δεν θα είναι απομονωμένη, πως οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας θα αναπτυχθούν παραπέρα και θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής, την εξάλειψη της ανεργίας, στην παροχή δωρεάν δημόσιας υγεία, παιδείας, μιας σειράς υπηρεσιών κτλ.

Ακριβώς επειδή η πρόταση του ΚΚΕ ακουμπάει περισσότερο από ποτέ στις εργατικές λαϊκές μάζες, επειδή όλο και περισσότερος κόσμος όχι μόνο ακούει τι προτείνει το ΚΚΕ, αλλά το αποδέχεται κιόλας, επειδή όλο και περισσότερες λαϊκές δυνάμεις πάνε να σηκώσουν κεφάλι και να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, υπάρχει λύση, γι’ αυτό ο κ. Αγτζίδης – λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες – δεν κάνει αυτοκριτική και δεν απολογείται για όσα έλεγε τους προηγούμενους μήνες, δεν προτείνει λύση για το λαό, παρά προσπαθεί – όχι απλώς να δυσφημίσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΚΚΕ – αλλά να πείσει το λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι τα μνημόνιο, η ΕΕ, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι μονόδρομος.
Απέναντι σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και θέσεις, ο λαός της χώρας και του νομού, πρέπει ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά, να δώσει απάντηση, να βγει στην αντεπίθεση, να δυναμώσει και στις εκλογές όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ!

Υ.Γ.: Θα του προτείναμε, επίσης, σχετική βιβλιογραφία, ώστε να διαβάσει τι στάση έχει κρατήσει το ΚΚΕ σε όλα τα ζητήματα που θίγει το λιβελογράφημά του, όμως εκτιμάμε ότι την γνωρίζει και την έχει μελετήσει, ως διδάκτωρ ιστορίας. Άξιος, λοιπόν, ο μισθός του, και η προσπάθειά του να μην παραθέτει τα πραγματικά γεγονότα για να χτυπήσει τη στρατηγική του ΚΚΕ, και τις θέσεις του Κόμματος οι οποίες επιβεβαιώνονται από τη ζωή.

Σχόλια
One Response to “Το ΚΚΕ απαντά στον Βλ. Αγτζίδη”
 1. Ο/Η Λαυρέντιος Μπέριας λέει:

  Πάντως, ότι και να λέτε το κείμενο του Αγτζίδη με τίτλο “Το ΚΚΕ, το πολιτικό σύστημα και η παράξενη ανοχή του σταλινισμού” ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ:

  http://www.avgi.gr/article/10811/5860256/to-kke-to-politiko-systema-kai-e-paraxene-anoche-tou-stalinismou

  —–

  Eιδικά το ερώτημα που σας θέτει, και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε:

  «Τα παιδιά του Κολιγιάννη ποιον είχανε πατέρα;»

Σχολιάστε