My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Το κέντρο της Θεσ/νίκης καταρρέει”

Η “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;” εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η πιο πολυσυζητημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κέντρο της, “καταρρέει”. Πριν κάποιες εβδομάδες επιτροπή κατοίκων της κάτω πλευράς της “Δημητρίου Γούναρη”, στην πλατεία Ναβαρίνου (Γαλεριανό συγκρότημα) επισκέφτηκε απελπισμένη το δημαρχιακό μέγαρο για να βρει λύση σε ένα πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τους ανθρώπους της περιοχής. Απ΄ ό,τι φαίνεται ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι απολαμβάνουν συνθήκες θερινής ραστώνης και έχουν αφήσει την περιοχή στην τύχη της. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες καταγγέλλουν ότι “η συγκεκριμένη περιοχή έχει εγκαταλειφθεί τελείως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με αποτέλεσμα τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής, να αντιμετωπίζουν τεράστια καθημερινά προβλήματα λειτουργικότητας και διαβίωσης, αφού τους τελευταίους μήνες επικρατεί στην περιοχή τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας, ανομίας και ασυδοσίας”. Οι κάτοικοι μιλούν για καθημερινή εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ακόμη και μπροστά στις εισόδους κατοικιών και υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ίχνος αστυνόμευσης στην περιοχή.

Η περιοχή από την καθημερινή νυκτερινή συνεύρεση παραβατικών ατόμων, κάθε είδους, πλήττεται από τους διαρκείς βανδαλισμούς, τις ζημίες και τις αναγραφές συνθημάτων στους τοίχους των οικοδομών και των καταστημάτων και φυσικά στο περιτείχισμα των αρχαιοτήτων. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, εφόσον οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι είναι αναγκασμένοι να βλέπουν πως τα αδέσποτα ζώα γλείφουν ανθρώπινο αίμα από τα κράσπεδα της περιοχής μετά από μαχαιρώματα! Ο ευρύτερος χώρος τις νυκτερινές ώρες υποφωτίζεται και οι δημοτικές υπηρεσίες παραδέχονται σε έγγραφά τους προς τους κατοίκους, ότι συντελούνται συστηματικά ζημιές στον φωτισμό της περιοχής και πως απειλούνται από τους “περίεργους” θαμώνες της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζουν με την άσκηση βίας στους υπαλλήλους να μην προβαίνουν σε γενικότερες επιδιορθώσεις και αντικαταστάσεις λαμπτήρων στους φανοστάτες για να μην υπάρχει την νύκτα επάρκεια φωτός στην περιοχή!

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους “δεν είναι λίγοι οι μόνιμοι κάτοικοι, που σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της οριστικής μετακόμισης σε άλλη περιοχή, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες επιθυμούν πλέον να αποχωρήσουν από τον συγκεκριμένο πεζόδρομο, αφού υπάρχει σημαντική απώλεια εισοδήματος”. Σημειωτέον ότι στην περιοχή, όπου κατοικούσε και ο προσφάτως εκδημήσας αείμνηστος Μάκης Τρικούκης, ζουν και πολλοί άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Η δημοτική “Κίνηση: ποια πόλη μας αξίζει;” καταγγέλλει την πάγια τακτική της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και κρατικών υπηρεσιών, να δηλώνουν αναρμόδιοι για φλέγοντα ζητήματα σε περιοχές του κέντρου της πόλης, να κλείνουν τα μάτια τους σε ζωτικής σημασίας ανάγκες των πολιτών, να κωλυσιεργούν συστηματικά και να εμπαίζουν κατοίκους και καταστηματάρχες στέλνοντάς τους από την μια υπηρεσία στην άλλη, όπως συμβαίνει τώρα με την περιοχή του Γαλεριανού συγκροτήματος. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους Θεσσαλονικείς και υπό κανονικές συνθήκες υπάρχει μεγάλη κίνηση στον ευρύτερο χώρο. Τώρα η κάτω πλευρά του πεζοδρόμου της “Δημητρίου Γούναρη” έχει γίνει απαγορευμένη ζώνη για τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μέσα στο καλοκαίρι αναγκάζονται να συμμαζευτούν από νωρίς στα “μπαλκόνια” τους και να παρακολουθούν το θλιβερό θέαμα διάφορων εκδηλώσεων ανομίας σε μια γειτονιά που πλέον δεν τους ανήκει τα βράδια.

Σχολιάστε