My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ιστορικό λεύκωμα του Κιλκίς

leukoma-istoria-kilkisH ιστορία ενός αιώνα από την επική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς, καταγεγραμμένη για πρώτη φορά σε λεύκωμα του Δήμου Κιλκίς, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Γυναικοκάστρου.

Στις 324 σελίδες του λευκώματος, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Leader, περικλείεται η σύγχρονη ιστορία της πόλης, το πρώτο Κιλκίς με τους ανταλλάξιμους Έλληνες, η αυτοδιοικητική του διαδρομή, τα αξιόλογα μνημεία της πόλης όπως το στρατιωτικό μουσείο, το αρχαιολογικό μουσείο, ο λόφος και η ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου, το Κιλκίς μέσα από την ποίηση και τον πολιτισμό ενώ φιλοξενούνται άρθρα και μαρτυρίες Κιλκισιωτών για γεγονότα που σφράγισαν τη ζωή του Κιλκίς, με πλούσια φωτογραφική ασπρόμαυρη και έγχρωμη επένδυση.

passalidis-missopoulos-amanatidisΕισηγήσεις ανέπτυξαν,

-ο Παύλος Πασσαλίδης, γεν. διευθυντής Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. – συντονιστής προγράμματος Leader,  που αναφέρθηκε στην οικονομική και κοινωνική διάσταση των πολιτιστικών έργων και τη συμβολή της ΑΝΚΙ

-ο Φώτης Μισόπουλος, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Κιλκίς, ο οποίος μίλησε για τις  πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους εστιάζοντας στις αισθητικές προσεγγίσεις τους.

-Τη δημογραφική εικόνα της επαρχίας Κιλκίς στις αρχές του 20ου αιώνα περιέγραψε ο Αναστάσιος Αμανατίδης, π. Δήμαρχος Κιλκίς

P1510235-ο Γιάννης Σιταρίδης, project manager της Honeybee ξεφύλλισε μέσα από την οπτική της αναδόχου εταιρίας τις σελίδες ιστορίας της πόλης.

Χαιρετισμό στις εργασίες της ημερίδας απηύθυναν προηγουμένως, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιού Γυναικοκάστρου Ανδρέας Ιασωνίδης, ο πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Στέλιος Ιασωνίδης και η υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς Αρσινόη Παρασκευά.

 

Σχολιάστε