My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το ΕΒΕ για συνεργασία με Σταθάκη

1a3Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου και τον συντονιστή της ΝΕ Κιλκίς, Λάζαρο Λαζαρίδη.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχτηκαν  ο Πρόεδρος Παύλος Τονικίδης, μέλη  του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και ο διευθυντής του Επιμελητηρίου, ενώ παρόντες στην ενημερωτική σύσκεψη που ακολούθησε ήταν, ο αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Φλώρινας Λιβέρης Μητακάκης, εκπρόσωποι φορέων του νομού μας (Τελωνείο Κιλκίς, Εργατικό Κέντρο, Ένωση Φοροτεχικών, Εμπορικός Σύλλογος Γουμένισσας, Σύλλογος Εστιάσεως και Αναψυχής, Σύλλογος Βενζινοπωλών) και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης ο κ. Τονικίδης αφού αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον Επιμελητηριακό Θεσμό και στη προσπάθεια που καταβάλουν τα επιμελητήρια για προσφορά υπηρεσιών στα μέλη τους, στάθηκε ιδιαίτερα σε προβλήματα των επαγγελματιών του νομού μας, όπως το θέμα των καυσίμων. Παράλληλα γνωστοποίησε τη λειτουργία στο αμέσως προσεχές διάστημα του Παρατηρητηρίου Αγροδιατροφικών Προϊόντων Κιλκίς. Τέλος, προσκάλεσε τον κ. Σταθάκη στη Γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς στις 22 – 24 Νοεμβρίου, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει με χαρά αποδεκτή την πρόσκληση και να υπόσχεται ότι θα ανταποκριθεί.

stathakis-tonikidisΠροβλήματα που αφορούν τους συγκεκριμένους κλάδους επαγγελματιών του Κιλκίς, καθώς και προτάσεις για την επίλυσή τους, κατέθεσαν οι παρόντες εκπρόσωποι των προαναφερθέντων φορέων, επικεντρώνοντας στην οικονομική «αιμορραγία» του νομού προς FYROM, στις ασφαλιστικές εισφορές προς ΟΑΕΕ κα. Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Φλώρινας  κ. Μητακάκης έθεσε το μείζον ζήτημα των εγγυήσεων του Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη ρυθμιση των δανείων των επιχειρήσεων. Τέλος, το μέλος τους Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Θ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος στη δημιουργία των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν τους επαγγελματίες.

Ο κ. Σταθάκης, αφού υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Επιμελητηριακό Θεσμό και ότι τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων των επιμελητηρίων, αναφέρθηκε σε φλέγοντα θέματα όπως η ΑΕΠΙ, το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο ΟΑΕΕ και οι εγγυήσεις για τις δανειοδοτήσεις, τονίζοντας ότι το κόμμα του θεωρεί δίκαια τα αιτήματα που διατυπώνονται. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι συμφωνεί με την πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς που αφορά τη μείωση στις τιμές των καυσίμων στο νομό μας.

Στο θέμα του ΟΑΕΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και η κ. Αγαθοπούλου, γνωστοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ήδη τις προτάσεις του στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση τον ερχόμενο μήνα.

Δελτίο τύπου από ΕΒΕ Κιλκίς

Σχολιάστε