My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το Δ.Σ. Κιλκίς για Κ. Τριαρίδη

Σε συλλυπητήριο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς μ` αφορμή το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη τονίζει τα εξής:

Με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Υπουργού και βουλευτή ν. Κιλκίς Κωνσταντίνου (Ντίνου) Τριαρίδη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το χαμό του, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα μεγάλη απώλεια για τον τόπο. Στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο Ντίνος Τριαρίδης όπως ήταν γνωστός σε όλους, υπήρξε μια εξέχουσα  προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Γεννήθηκε το 1938 στο Κιλκίς, στο οποίο και προσέφερε ποικιλοτρόπως, από τις υπεύθυνες θέσεις που ανέλαβε μετέπειτα.

Αποφοίτησε από το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, ενώ τα σχολικά του χρόνια τα ολοκλήρωσε στη Θεσσαλονίκη. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από την οποία αποφοίτησε με την ειδικότητα του ωτορινολαρυγγολόγου.

Υπήρξε από τους κύριους υποκινητές των φοιτητικών αγώνων της δεκαετίας του ’60 με τη διεκδίκηση του “15%” για την παιδεία, αλλά και του 1-1-4, του οποίου υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής και δεινός ρήτορας.

Η αγωνιστική φύση και δράση του κατά την περίοδο της δικτατορίας, είχε ως αποτέλεσμα τη δίωξη και τη φυλάκισή του.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος στο νομό Κιλκίς από το 1989 έως το 1996. Πριν την κοινοβουλευτική του δράση είχε αναγορευθεί επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης (1993-1996) βοήθησε σε μέγιστο βαθμό τον τόπο του και τον δήμο Κιλκίς, χρηματοδοτώντας από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου μια σειρά από μεγάλα έργα υποδομής, όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο και το Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Ο Ντίνος Τριαρίδης δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ιστορία της. Ενδεικτική της αγάπης και της αφοσίωσης του, ήταν η συλλογή και κατοχή πλούσιου αρχειακού υλικού.

Σεβόμενη μάλιστα τις γνώσεις, το επιστημονικό κύρος και τη συνολική κοινωνική προσφορά του, η Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Κιλκίς που έχει συσταθεί για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, του είχε εμπιστευθεί μια θέση στην Επιστημονική Επιτροπή. Μια θέση όμως δυστυχώς που η κλονισμένη υγεία του δεν του επέτρεψε να τιμήσει…”

Σχολιάστε