My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το ΔΣ Παιονίας για τη γενοκτονία

Σε ομόφωνο ψήφισμά του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, που ενέκρινε στις 23 Μαίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας αναφέρει τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, σήμερα με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους και λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι:

Πάνε εκατό χρόνια από τότε που ο Ελληνισμός του Πόντου, ένα περήφανο κομμάτι του έθνους μας το οποίο κατάφερε να διατηρήσει την ελληνικότητα του διαμέσου των αιώνων και μέσα από εθνικοαπελευθερωτικούς αιματηρούς αγώνες, ξεριζώθηκε από τα μέρη του. Εκδιώχθηκε από την πατρίδα στην οποία άνθησε και την οποία κατοικούσε επί χιλιετίες.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συνετελέσθη τα χρόνια 1914-1923. Οι Τούρκοι έσφαξαν συνολικά 353.000 Έλληνες Ποντίους, το μισό περίπου του πληθυσμού της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Ποντιακός λαός όμως περήφανος καθώς ήταν δε θα μπορούσε να υπομείνει αδιαμαρτύρητα αυτά τα βασανιστήρια αλλά ούτε και να εξισλαμισθεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων Ελλήνων που αποτίναξαν το ζυγό του εκάστοτε κατακτητή που επεχείρησε να επιβουλευτεί την Εθνική Ανεξαρτησία τους, δημιούργησαν αντάρτικο στα κακοτράχαλα βουνά του Πόντου, εποποιία αντάξια του ’21.
Οι εναπομείναντες Έλληνες του Πόντου, περνώντας μέσα από κακουχίες κι αντίξοες συνθήκες, ήρθαν στην Μητέρα Πατρίδα όπου ξανάφτιαξαν τη ζωή τους από την αρχή και μεγαλούργησαν, διατηρώντας όμως πάντοτε άσβεστη τη φλόγα και την αγάπη για τις χαμένες πατρίδες και το δικαίωμα στη μνήμη.

Ψηφίζουμε

1. Υποστηρίζουμε την προσπάθεια του ποντιακού ελληνισμού και του οργανωμένου ποντιακού χώρου για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
2. Καλούμε την Τουρκία, με δημοκρατικό πνεύμα και σεβόμενη επιτέλους το Διεθνές Δίκαιο αλλά και την ηθική και ιστορική τάξη, να προχωρήσει στην παραδοχή των εγκλημάτων που διέπραξε το κεμαλικό καθεστώς και να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων που συνετελέσθη κατά την δραματική περίοδο 1914-1923. Μόνο έτσι θα αποβάλλει το ηθικό βάρος και θα δηλώσει την πρόθεσή της για ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής.
3. Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να προωθήσει το ψήφισμα της Διεθνούς Ενώσεως Ακαδημαϊκών για τις Γενοκτονίες    (International Association for Genocide Scholars, IAGS) που ψηφίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 2007 και το οποίο  παραδέχεται ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές ενάντια στους Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης συνιστούν Γενοκτονία.”

Σχολιάστε