My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το Δημοτικό Χέρσου πάει σινεμά

Στα πλαίσια του προγράμματος «μαθαίνουμε παρέα» του κοινωφελούς ιδρύματος Λάτση με τη δράση «Χέρσο πάμε ΣΙΝΕΜΑ!» που εφαρμόζει η Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς, επισκεφθήκαμε τον κινηματογράφο «Άστρον», τον μοναδικό ιστορικό κινηματογράφο της πολης που συνεχίζει ακόμη χάρη στην επιμονή και την αγάπη για την 7η τέχνη των αδερφών Αριστοτέλη και Χρήστου Σταμπουλή.

Λίγο πριν την ταινία που παρακολουθήσαμε, ανεβήκαμε στην καμπίνα του μηχανικού προβολής στον εξώστη και μάθαμε από τον κ. Χρήστο Σταμπουλή τον τρόπο λειτουργίας μιας σύγχρονης προβολής ψηφιακής ταινίας αλλά και εκπομπής ψηφιακού ήχου για την αληθινή μαγεία της σκοτεινης αίθουσας….

Επόμενο βήμα (και καθώς τα μαθήματα κινηματογράφου και η έρευνα γύρω από το σινεμά συνεχίζονται με 2 ώρες εβδομαδιαίως στο σχολείο) η «μικρή μας κινηματογραφική λέσχη» με οργανωμένη ανοικτή προβολή από τους μαθητές της Ε τάξης για όλο το Χέρσο και τα γύρω διαμερίσματα και στη συνέχεια η συγγραφή σεναρίου μικρού μήκους τον Απρίλη από τα παιδιά και φυσικά τα…γυρίσματα τον Μάη!

Δελτίο τύπου από Δημοτικό Χέρσου

Σχολιάστε