My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το γλέντι του ΚΚΕ στην Κορομηλιά

Ακόμα ένα επιτυχημένο ποντιακό γλέντι της Τομεακής Οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ, που αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της Κορομηλιάς και άλλων χωριών της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου, με τους Γιώργο Ιακωβίδη στο κλαρίνο, Δημήτρη Δαμιανίδη στη λύρα και το τραγούδι και τους Νίκο και Στέλιο Ιακωβίδη στα τύμπανα και στα πλήκτρα.

Από νωρίς άρχισαν να γεμίζουν τα τραπέζια στο café – ouzeriPavlitos” με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, νέες οικογένειες και αρκετούς Έλληνες μετανάστες, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Κώστας Τσαουσίδης, μέλος της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Αναφέρθηκε στις συνθήκες που δόθηκαν οι εκλογικές μάχες του προηγούμενου διαστήματος, τονίζοντας ότι το κλίμα πόλωσης, καθώς και οι μειωμένες απαιτήσεις μαζί με τη μοιρολατρία, ήταν στοιχεία που επέδρασαν στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και ο λαός στράφηκε σε γνωστές και δοκιμασμένες επιλογές, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι οι Κιλκισιώτες δεν έχουν να περιμένουν κάτι θετικό από τους τρεις βουλευτές που εκλέχτηκαν στο νομό.

Σημείωσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσει, και θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο ελληνικός λαός, στην πάλη και στην οργάνωση του αγώνα, ώστε στο επίκεντρο να μπουν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, ώστε οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, η νεολαία, να «σηκώσουν κεφάλι», και να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν και όσα δικαιούνται, και όχι όσα «υπόσχονται» τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους σε κεντρικό επίπεδο και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης.

Επισήμανε, πως όλοι οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων κομμάτων, θα συνεχίσουν να καλλιεργούν την υποταγή, το μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, θα συνεχίσουν να αποδέχονται την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού, την έλλειψη μέτρων υποδομής όπως αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Γι’ αυτό, εξήγησε, ο Κώστας Τσαουσίδης, ο λαός μας θα συνεχίσει να πληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών του, πολλά παιδιά θα μένουν εκτός δομών παιδικών σταθμών, θα συνεχίσει να έχει υποβαθμισμένο το νοσοκομείο της πόλης και να πληρώνει για την υγεία του, οι παροχές του Δήμου θα συνεχίσουν τη λογική της ανταποδοτικότητας κτλ. «Ο λαός, ακόμα και αν παίρνει 1 πίσω, θα είναι το 1 από τα 100 που του έχουν αρπάξει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Κώστας Τσαουσίδης, αναφέρθηκε στους δύο επόμενους κεντρικούς σταθμούς που έχει μπροστά της η Οργάνωση, στην κινητοποίηση των Σωματείων στις 7 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, καθώς και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή, στο Κιλκίς, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κήπου, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, από τις 7:00 το απόγευμα, και θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Δελτίο τύπου από ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε