My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Το αφιέρωμα του Μουσικού σε Μητροπάνο

Από τον Άγιο Φεβρουάριο και το Χάρο που βγήκε παγανιά, στη Ρόζα, μετέφερε μελωδικά τους Κιλκισιώτες η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, ερμηνεύοντας επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου.

Μουσικά, γιόρτασε για άλλη μια φορά ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, της αγαπημένης και ηρωικής μας πόλης.

Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και πιανίστα, Γιάννη Ζγούρα, ξεδίπλωσε τη σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε με τις ερμηνείες του η στιβαρή φωνή του κορυφαίου ερμηνευτή, του αξεπέραστου, του μοναδικού, του αξέχαστου, του αυθεντικού, του δωρικού λαϊκού βάρδου, Δημήτρη Μητροπάνου, με τη μεγάλη ψυχή και την αξεπέραστη λεβεντιά.

Η επιλογή και η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη.

Την εισήγηση της συναυλίας παρουσίασε η χορωδός κυρία Νόπη Δουλκερίδου.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Εμμανουήλ και την χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης.

Η συναυλία ξεκίνησε με τη χορωδία που ερμήνευσε τα τραγούδια: Τα Κύθηρα, Παράπονό μου, Κάπου νυχτώνει, και με επιτυχίες από το έργο που καταξίωσε το 1972 τον Δημήτρη Μητροπάνο στην Ελληνική δισκογραφία, «Άγιος Φεβρουάριος», του Δήμου Μούτση, σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

Ακούσθηκαν τα τραγούδια: Στη Σμύρνη και στο Αϊβαλή, Άλλος για Χίου τράβηξε, Η σούστα πήγαινε μπροστά και ακαπέλα, μόνο από τους άνδρες της χορωδίας, το εμβληματικό τραγούδι, Ο χάρος βγήκε παγανιά, που με μοναδικό τρόπο επεξεργάσθηκε ο μαέστρος Γιάννης Ζγούρας.

Σολιστικό ήταν το δεύτερο μέρος της συναυλίας. Υπό τους ήχους της ορχήστρας του Πολυάνειου ωδείου, με τον Αριστοτέλη Μελικιάδη στην κιθάρα, τον Δημήτρη Στεφανίδη στα πλήκτρα και το δάσκαλο μπουζουκιού Γιώργο Γεωργό, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές και μελωδίες στους θεατές-ακροατές, οι σολίστες μέλη της χορωδίας, Βασίλης Σακαλής, Νίκος Τσιτιρίδης, Λευτέρης Παυλίδης, Πέτρος Κεσίδης, Μαρία Τσιρέλη, Γιάννη Μωυσίδης, Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης, Τριαντάφυλλος και Κώστας Γραμματίκης, Έφη Ναβροζίδου και Μπάμπης Αθανασιάδης.

Ακούσθηκαν τα τραγούδια: Ο ξενύχτης, Άκου, Καλοκαίρια και χειμώνες, Σ΄ αγαπώ ακόμη, Δίδυμα φεγγάρια, Πες μου που πουλάν καρδιές, Δυο νύχτες, Σε μια στοίβα καλαμιές, Δώσε μου φωτιά, Κλαίει απόψε η γειτονιά, Μια ζωή μέσα στους δρόμους, Πρώτο φθινόπωρο, Μάνα που ζω και τέλος η Ρόζα, των Ελλήνων δημιουργών, Γιώργου Ζαμπέτα, Τάκη Μουσαφίρη, Σπύρου Παπαβασιλείου, Μάριου Τόκα, Γιώργου Μανισαλή, Βαγγέλη Κορακάκη, Τόλη Βοσκόπουλου, Μίμη Χριστόπουλου, Τάκη Σούκα. Θάνου Μικρούτσικου.

Παράλληλα με το τραγούδι, ο ξενύχτης, χόρεψαν, σε χορογραφία της Ματίνας Κουρσάρη, οι μαθήτριες της ομώνυμης σχολής μπαλέτου , Άννα Αμοιρίδου, Αγγελική Απατσίδου, Δέσποινα Γεωργιάδου, Ολυμπία Σαλτσίδου, Σμαράγδα Στρατηγούση, Γαβριέλλα Χονδροματίδου.

Με το τραγούδι, σε μια στοίβα καλαμιές, χόρεψε ένα εκπληκτικό ζεϊμπέκικο ο χορωδός Τάσος Παντελίδης.

Το τρίτο μέρος κάλυψε η ορχήστρα, η χορωδία και οι σολίστες με τα καταπληκτικά τραγούδια: Θάλασσες, Κάνε κάτι να χάσω το τραίνο, Σ΄ αγαπώ σαν αμαρτία, Με το βοριά, Πάντα γελαστοί, Σ΄ αναζητώ στη Σαλονίκη και τέλος η Θεσσαλονίκη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της προέδρου κυρίας Σταυρούλας Γιοβανούδη προς το Μητροπολίτη, τους αντιδημάρχους Κατερίνα Ζιούτα και Δημήτρη Τσαντάκη, την πρόεδρο Δημοτικής κοινότητος κ. Τσοπούλου Μαρία, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τους χορηγούς: Αγορά κρεάτων Στρατηγούσης, Αρτοποιεία Τσαχουρίδη, Βιβλιοπωλείο Σύμμετρο.

Ιδιαιτέρες ευχαριστίες εκφράσθηκαν, στους χορωδούς για την συνέπεια και το μεράκι τους, στους σολίστ, στον Τάσο για το Ζειμπέκικο, στη σχολή μπαλέτου Ματίνας Κουρσάρη, στην χορωδό κυρία Νόπη Δουλκερίδου για την εισήγηση , στην ορχήστρα, που χρόνια τώρα συνεργάζεται με αγάπη, υπευθυνότητα και μεράκι με την χορωδία, τον ακούραστο μαέστρο Γιάννη Ζγούρα, τη Μαρία Γιοβανούδη, που και πάλι επένδυσε το μουσικό ταξίδι με καταπληκτικές εικόνες, το Θανάση Ντέμκο για την ηχητική κάλυψη, το Σάββα Ηλιάδη για την βιντεοσκόπηση.

Όμως το μεγάλο ευχαριστώ εκφράσθηκε και ανήκει στο κοινό. Στους φίλους της χορωδίας, που φέτος πραγματικά δεν χώρεσαν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. Κάποιοι έμειναν όρθιοι δύο ολόκληρες ώρες και όμως, ζητούσαν επίμονα και άλλο τραγούδι. Έφυγαν, μόνο όταν άκουσαν, εκτός προγράμματος «Τα λαδάδικα», από τον ανεπανάληπτο Μπάμπη Αθανασιάδη.

Με πολλά χειροκροτήματα και επαίνους από το κοινό, για το ποιοτικό και ευχάριστο πρόγραμμα, άλλη μια υπόσχεση της χορωδίας του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, έγινε πραγματικότητα.

Το κοινό απαίτησε ένα καινούργιο μουσικό αφιέρωμα στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης μας για την επόμενη χρονιά και οι χορωδοί υποσχέθηκαν ένα νέο ραντεβού μαζί τους.

Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Σχολιάστε