My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Το έλαβαν το μήνυμα;

Του Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

——————————————————————————————————————————————————————————————Δεν ξέρουμε αν οι “αρμόδιοι” έλαβαν το μήνυμα του συλλαλητηρίου της περασμένης Πέμπτης στο Κιλκίς, αλλά αν δεν το `καναν, κακό του κεφαλιού τους. Γιατί, η μαζική συμμετοχή των Κιλκισιωτών σ` αυτό, δείχνει – αν μη τι άλλο – μια συνεχώς ογκούμενη ευαισθησία απέναντι σ` ένα θέμα, που όταν έσκασε επί των φιλειρηνικών κεφαλών μας, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις διαστάσεις που θα `περνε.

Σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης των τότε κυβερνώντων (που με κάποιες …χρωματικές παραλλαγές είναι οι ίδιοι οι σημερινοί) ν` αναθέσουν την εξόρυξη χρυσού στα Κρούσια, τα πράγματα φαίνεται πως αποκτούν μια δυναμική, που ενδεχομένως ξαφνιάζει τους κρατούντες.

Δεν έχουμε πια να κάνουμε με “δέκα γραφικούς οικολόγους που φωνάζουν αλλά θα καμφθούν μπροστά στα καθρεφτάκια και τις χάντρες με τα οποία θα ζαλίσουμε τους ντόπιους ιθαγενείς”, όπως φαίνεται να πίστευαν. Γιατί, στο μεταξύ, οι “δέκα” έκαναν τέτοια δουλειά σε βάθος, που όχι μόνο τους πολίτες αυτού του τόπου παίρνουν όλο και περισσότερο με το μέρος τους αλλά και τους φορείς που ως τώρα πήραν θέση, κατάφεραν μέσω των κοινωνικών – πολιτικών παρεμβάσεών τους να τους κάνουν να τοποθετηθούν όλοι κατά των μεταλλείων. Ακόμα και κάποιους, που κατά βάθος δεν θα το `θελαν. Όπως κι ορισμένους παράγοντες, που άλλα λεν στις κατ` ιδίαν συζητήσεις κι άλλα αναγκάζονται να πουν δημόσια.

Βέβαια αυτή η, μήνα το μήνα όλο και μεγαλύτερη, ευαισθητοποίηση του κόσμου του Κιλκίς δεν οφείλεται μονάχα στη κινητικότητα του Μετώπου, της Κοινωνίας Πολιτών ή άλλων φορέων. Κανείς δεν θα μπορούσε να πείσει κανέναν αν αυτό που υποστήριζε ήταν παράλογο, άδικο ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο σπόρος που πέφτει, δένει επειδή βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Και μη νομίζετε ότι το έδαφος αυτό, υπάρχει μονάχα για λόγους οικολογικούς. Γιατί, καλό το νερό αλλά τι να το κάνεις αν δεν μπορείς να το συνοδεύσεις και με φαΐ!

Ο κόσμος του Κιλκίς που αντιδρά, πληθαίνει λόγω και της γενικότερης άθλιας κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αλλά και της γενικευμένης αναξιοπιστίας των σημερινών κυβερνώντων. Ψάχνει γι` αφορμή ο κόσμος να ξεσπάσει κι όταν τη βρίσκει το εκμεταλλεύεται δεόντως. Όταν το σήμερα και το αύριο είναι βαμμένο στις αποχρώσεις του …μελανού, η ευκαιρία να εκδηλώσεις την αγανάκτησή σου φαντάζει … πάλλευκο σεντόνι παρθένου κορασίδος! Όταν καθημερινά αποκαλύπτονται τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” των συγκυβερνώντων, ο τρελαμένος κόσμος αρπάζει “εν τω άμα” την ευκαιρία να εκτονωθεί.

Όλα αυτά είναι τόσο προφανή και κραυγαλέα, που – δεν μπορεί – τα εισπράττει η άλλη πλευρά. Οπότε, το ερώτημα είναι πως θ` αντιδράσει. Θα επιχειρήσει μια αντεπίθεση “πειθούς μέσω δημοκρατικού διαλόγου”; Α, μπα, δεν το πιστεύουμε! Το επιχείρησε μια φορά τον περασμένο Φεβρουάριο με τραυματικές γι` αυτήν εμπειρίες. Τώρα, τα μέσα που θα μετέλθει θα `ναι διαφορετικά, με κύριο στόχο το δοκιμασμένο σ` όλες τις εποχές και σ` όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, “διαίρει και βασίλευε”. Οπότε, ας ετοιμαστούμε για μια θερμή περίοδο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Καλό φθινόπωρο και χειμώνα!

Σχόλια
One Response to “Το έλαβαν το μήνυμα;”
  1. Ο/Η OEO λέει:

    Πάντως πρέπει να κυκλοφορούν πολλά μηνύματα.

    Η ΕΤ3 ακόμη το δείχνει – το Δελτίο Ειδήσεων και το πρόγραμμά της έχει τιγκάρει και δε χωράει το υλικό !

Σχολιάστε