My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τι θέματα έθεσε ο Τονικίδης στον Ράιχεμπαχ

tonikidis-raixenmpax-epimelitiria-436x360Για τη συνάντηση του Π. Τονικίδη και των υπολοίπων προέδρων των επιμελητηρίων Κ. Μακεδονίας με τον κ. Ράιχενμπαχ (Δες: Όταν ο Τονικίδης συνάντησε τον Ραιχεμπαχ!), απ` το Επιμελητήριο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ε.Ε. στην Ελλάδα κ Χόρστ Ράιχενμπαχ. Ο κ Ράιχενμπαχ είχε συνάντηση με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Κ. Μακεδονίας οι όποιοι θεωρήθηκαν ως οι πλέον αρμόδιοι για την περιγραφή του επικρατούντος κλίματος στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης. Ο κ. Τονικίδης πραγματοποίησε σύντομη παρέμβαση και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στην παρέμβαση του ο κ. Τονικίδης υπενθύμισε ότι ο Γερμανός καθηγητής κ. Bofinger, σύμβουλος της Γερμανικής Κυβέρνησης είναι ο καλύτερος συνήγορος των ελληνικών θέσεων, όσον αφορά την προσπάθεια των Ελλήνων για την εντυπωσιακή δημοσιονομική τους προσαρμογή που έχουν κάνει μέσα σε τρία χρόνια.

Ο κ. Τονικίδης συντάχθηκε με την τοποθέτηση των συναδέλφων του Προέδρων της Κ. Μακεδονίας και έθεσε τα εξής επιπλέον ζητήματα:

  • Ενίσχυση ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Παροχή δυνατότητας χορήγησης δανείων μικρού ύψους
  • Συμψηφισμός οφειλών μεταξύ Δημοσίου και Επιχειρήσεων
  • Ενιαίο φορολογικό νομοσχέδιο σε Ευρωπαϊκή κλίμακα

Για όλα τα παραπάνω και για τις τομές που απαιτούνται ο κ. Τονικίδης ζήτησε σαφή επίδειξη πολιτικής βούλησης από τους πολιτικούς ηγέτες της Χώρας, η οποία προς το παρόν απουσιάζει

 

Σχολιάστε