My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Τι ζήτησε ο “Τζίτζι” από τον Τσίπρα

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα κυρίαρχα ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν χθες Παρασκευή στο Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην ατζέντα της συζήτησης των δυο ανδρών, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και διήρκεσε περισσότερη από μια ώρα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, της Αμφίπολης, των προγράμματος νέων γεωργών, της σχολικής στέγης, του Θερμαϊκού και της θέσπισης μειωμένου φορολογικού συντελεστή 10% για τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία.

Για το θέμα του αεροδρομίου ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να ληφθούν γρήγορα οι αποφάσεις από την Κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση να μη μειωθεί κατά 70% η δυνατότητα εξυπηρέτησης του αεροδρομίου».

Ο κ. Τζιτζικώστας επανέφερε το μείζον ζήτημα του αποκλεισμού 1.133 νέων γεωργών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις ενισχύσεις του προγράμματος εγκατάστασης νέων γεωργών.

Τέλος, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την πρότασή του για τη θέσπιση μειωμένου φορολογικού συντελεστή (flat tax rate) 10% για νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στην Κεντρική Μακεδονία.

Σχολιάστε