My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τι ζήτησαν οι φορείς απ` τον Τζιτζικώστα

eve-epimelitirio-kilkis*Αναλυτικά οι επισκέψεις σε Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια και Δήμο Παιονίας.

Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στο Επιμελητήριο Κιλκίς με συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι φορέων του νομού μας κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις γύρω απ` το ΕΣΠΑ και τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Την κύρια ενημέρωση πραγματοποίησε από το ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ ο Σπ. Σκοτίδας, ο οποίος μαζί με τη συνεργάτης του Επιμελητηρίου Μ. Καλογερίδου απάντησαν στα πολλά ερωτήματα των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Στη διευρυμένη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Τονικίδης, έθεσε το ζήτημα της πιθανής υποβάθμισης του Τελωνείου Κιλκίς, το ζήτημα του νέου Φορολογικού καθώς και άλλων νομοσχεδίων Οικονομικού Περιεχομένου, για τα οποία όμως η Κεντρική Κυβέρνηση δεν ζητεί τις προτάσεις των Επιμελητηρίων της χώρας.

Στη συνέχεια:

Η Αθ. Χαραλαμπίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ με αντίστοιχους όρους ώστε να μην παρατηρηθεί και πάλι το φαινόμενο της είσπραξης των επιχορηγήσεων από νέες επιχειρήσεις και στη συνέχεια το κλείσιμό τους. Η κ. Χαραλαμπίδου πρότεινε να ενισχυθούν οι υγιείς επιχειρήσεις ώστε να διευκολυνθεί η επιβίωσή τους. Ζήτησε επίσης μέτρα για δραστικότερο έλεγχο στα σύνορα με τα Σκόπια.

Ο Αθ. Τραχανίδης, πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, έθεσε το θέμα του συμψηφισμού των χρεών από και προς το κράτος. Ζήτησε ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων και μείωση του ΦΠΑ εστίασης από το 23% στο 13%. Επίσης να αναπροσαρμοσθεί το δυσμενές για τις επιχειρήσεις τιμολόγιο της ΑΕΠΙ.

Την αποτελεσματική ρύθμιση των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ζήτησε ο Ιωάν. Αδαμόπουλο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου. Οφειλές οι οποίες κυριολεκτικά πνίγουν τις επιχειρήσεις. Επίσης έθεσε το ζήτημα της αποψίλωσης της περιοχής του Πολυκάστρου από το στρατιωτικό δυναμικό που για δεκαετίες αποτελούσε πηγή οικονομικής δραστηριότητας για τον τόπο.

3 (1)

Στο θέμα των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. επικέντρωσε στην τοποθέτησή του ο Ν. Βογιατζή πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Αξιούπολης. Ο κ. Βογιατζής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εμποροεπαγγελματίες στερούνται μαζικά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Θ. Δαμακούδης έθεσε το ζήτημα της εισαγωγής χωρίς έλεγχο προϊόντων από τις βόρειες Βαλκανικές χώρες. Ανέφερε χαρακτηριστικά , λόγω επαγγέλματός του, ότι εισάγονται ακόμη και λέβητες από Βουλγαρία. Πραγματοποιούνται ακόμη και αυτοσχέδιες εργασίες τοποθέτησής τους με αποτελέσματα υψηλού κινδύνου για ατυχήματα.

Ο κ. Χαρτοματσίδης μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου έθεσε το ζήτημα της ΑΕΠΙ το οποίο ταλαιπωρεί τον επαγγελματικό του κλάδο με το ενιαίο τιμολόγιο για καταστήματα με εντελώς διαφορετική εμποροεπαγγελματική αξία.

Ο κ. Δουλκερίδης ζήτησε σαφή και κοστολογημένα κίνητρα ώστε οι νέοι άνθρωποι να επιλέγουν την παραμονή και την επαγγελματική δραστηριοποίηση στην ύπαιθρο.

Ο Ευθ. Παπαδόπουλος έθεσε το ζήτημα της αποπεράτωσης του οδικού δικτύου του νομού, τουλάχιστον όσον αφορά τους κύριους οδικούς άξονες. Ζήτησε επίσης την ουσιαστική στήριξη των ήδη λειτουργούντων επιχειρήσεων στις τρεις ΒΙ.ΠΕ. του νομού.

Ο Μιλτ. Αμανατίδης έθεσε το ζήτημα του πανάκριβου πετρελαίου θέρμανσης καθώς και των άλλων καυσίμων. Ζήτησε την καθιέρωση κάρτας εντοπιότητας με την οποία οι κάτοχοι θα μπορούν να προμηθεύονται καύσιμα από τα τοπικά πρατήρια σε μειωμένη τιμή, ώστε να μην καταφεύγουν στα πρατήρια εντός συνόρων.

Η Γ. Κολεσιώτου μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου έθεσε το ζήτημα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία έχει επιπτώσεις στην νοσηλεία των ασθενών. Η κ. Κολεσιώτου, ως πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, ανέφερε ότι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, προσθέτει επιπλέον προβλήματα στους ασθενείς.

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ¨ο 52% της μέχρι τώρα απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ θα πρέπει σύντομα να αυξηθεί θεαματικά.¨ Ένας άλλος βασικός στόχος κατά τον Περιφερειάρχη πρέπει να είναι η δραστική βελτίωση των Υπηρεσιών προς τον πολίτη με εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

antiperifereia-kilkisΣτην Αντιπεριφέρεια

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα εκτελούμενα καθώς και τα προς ένταξη έργα μέσα από το ΕΣΠΑ και τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας συνόδευαν τα στελέχη της Περιφέρειας Αγγ. Ωραιοπούλου επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής για το ΕΣΠΑ, και Αλ. Μήλιος Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Από τα βασικότερα ζητήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη ήταν αυτό της κατασκευής του τμήματος Ν. Σάντας – Άσσηρος της Εθνικής Οδού Κιλκίς – Θεσσαλονίκης. Το σημαντικό αυτό έργο παρ’ ότι έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, καθυστερεί κυρίως λόγω του ζητήματος των απαλλοτριώσεων. Στο θέμα αυτό παρενέβη ο βουλευτής κ. Γ. Γεωργαντάς ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο που ισχύει για τις απαλλοτριώσεις καθιστώντας τη διαδικασία πολύ ταχύτερη.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για το Έργο του Δήμου Κιλκίς Δη. Τσαντάκης έθεσε το θέμα της Ενεργειακής αυτονομίας των Δημόσιων Κτιρίων, στα οποία σήμερα σπαταλώνται τεράστια ποσά για τη θέρμανση τους.

Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Αθ. Λαπόρδας έθεσε τα ζητήματα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ του δήμου και την ύδρευση του π. δήμου Πολυκάστρου από το Πάικο. Στο σημείο αυτό, παρεμβαίνοντας ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το έργο σημαντικής αξίας και προτεραιότητας, το οποίο και θα πρέπει να δρομολογηθεί σύντομα. Υψηλής προτεραιότητας θεωρήθηκε και η προταθείσα από τον κ. Λαπόρδα γενική διευθέτηση της κοίτης του Αξιού.

Στο έργο της Μητρόπολης Γουμένισσας, Γέφυρας, Αξιούπολης και Πολυκάστρου αναφέρθηκε ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου. Ο π Χριστόδουλος ζήτησε την ανάδειξη του έργου που έχει επιτελεσθεί στον ιστορικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας.

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στην αναπαλαίωση και λειτουργία ως Εκκλησιαστικού Κέντρου του Επισκοπείου της Μητρόπολης Κιλκίς. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των δυο Μητροπόλεων αναφέρθηκαν στο διαρκώς αυξανόμενο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας.

Ο Γενικός Δ/ντης της ΑΝ.ΚΙ αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο της Εταιρείας και κατέθεσε την πρόταση για επέκταση του έργου έρευνας και καινοτομίας σε όλη την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν με παρεμβάσεις στη συζήτηση, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π. Θωμαϊδης, Ανδ. Βεργίδης και Χρ. Ανθρακίδης, ο αναπληρωτής δημάρχου Κιλκίς Περ. Κολότσιος, ο αντιδήμαρχος Παιονίας Δημ. Κουλίνας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφερειακή Ενότητα και τους δήμους.

dimos-paioniasΣτο Δήμο Παιονίας

Την Παρασκεύη 1-02-2013, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Παιονίας από τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος σχολίασε, χαρακτηριστικά, ότι τήρησε την υπόσχεσή του ότι ο Δήμος Παιονίας θα είναι από τους πρώτους που θα επισκεφθεί.

Ο κ. Λαπόρδας πέραν των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνάντηση, τόνισε ιδιαίτερα το φαινόμενο της οικονομικής αιμορραγίας που υφίσταται η περιοχή λόγω της ύπαρξης των τριών καζίνο στα σύνορα με την γείτονα χώρα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς κι ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο κ. Λαπόρδας, προσέφερε στον κ. Τζιτζικώστα το βιβλίο που έχει εκδώσει ο δήμος πρόσφατα, για τα 100 χρόνια από τα την απελευθέρωση της Παιονίας.

Σχολιάστε