My Twitter Feed

15 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

4ος στο κόσμο ο Δημήτρης Παυλίδης! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού” -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γ. Κορακίδης: Πρώτος σε όλο το κόσμο! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σπήλαιο: Επισκέψιμο και ψηφιακά -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

Τι είπαν οι φορείς στον Μανιάτη

maniatisΚατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώην υπουργού, Γιάννη Μανιάτη, στο νομό Κιλκίς, την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο απ`τον βουλευτή Αργολίδας, τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταμάτη Παπουλίδη και  το μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φραγγίδη, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Σισμανίδη, τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη.

Ο κ. Βεργίδης, παρουσία και των περιφερειακών συμβούλων Μιχαηλίας Καραμισάκη και Παύλου Θωμαΐδη, παρέδωσε υπόμνημα σχετικά με τα θέματα μείζονος προτεραιότητας για  το νομό Κιλκίς, όπως αυτό της σύνδεσης του Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη μέσω προαστιακού σιδηροδρόμου, της αναβάθμισης της Ε.Ο. Κιλκίς-Θεσσαλονίκης και της σύνδεσης του νομού με το δίκτυο φυσικού αερίου, που ήδη υπάρχει στη ΒΙ.ΠΕ.

maniatis-sismanidisΣτη συνάντηση με τον κ. Σισμανίδη, παρουσία της αντιδημάρχου Λένας Αναστασιάδου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Τσογγίδη, έγινε εκτενή αναφορά στις αρμοδιότητες που μεταφέρει η κεντρική διοίκηση στους δήμους ενώ παράλληλα δεν προβλέπει την μεταφορά ανάλογων πόρων.

 Στη συνάντηση στο Δημαρχείο Παιονίας με τον κ. Γκουντενούδη έγινε παρόντων των αντιδημάρχων Σούλας Παπαδοπούλου, Λάζαρου Ευθυμιάδης και Κώστα Μεμετζή, του προέδρου του Δημοτικ. Συμβουλίου Γιάννη Παπαδόπουλου, του προέδρου των παιδικών σταθμών Αιμίλιου Δεβετζόπουλου, του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργου Αρβανιτίδη και του Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου Γιώργου Περπερίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε  στο καυτό ζήτημα των προσφυγικών μετακινήσεων εντός και εκτός των ορίων του Δήμου Παιονίας. Ο κ. Γκουντενούδης παρουσίασε πλήρως την εικόνα που υπάρχει έως σήμερα και επισήμανε ότι το πρόβλημα αν κλείσουν τα σύνορα οριστικά, θα έχει διαστάσεις τεράστιες και ίσως μη ελεγχόμενες.

maniatis-polykastroΌπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από όλους,  πρέπει να  υπάρξει ειδική μέριμνα άμεσα από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Επίσης απορία όλων είναι ότι δεν συστάθηκε έως και σήμερα ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο για το συγκεκριμένο ζήτημα που θα δίνει λύσεις και κατευθύνσεις.

Από την πλευράς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι “το μεταναστευτικό-προσφυγικό θέμα είναι ένα Εθνικό ζήτημα με διεθνείς διαστάσεις και κάθε περίπτωση η στήριξη μας για την αντιμετώπιση του θα είναι αμέριστη”.

Τέλος, στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη παραβρέθηκαν και τα μέλη του ΔΣ, Σάκης Τριανταφυλλίδης και Ευθύμης Παπαδόπουλος. Από την πλευρά του πρόεδρου παρουσιάστηκε η εικόνα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα και ταυτόχρονα τα αιτήματα του κόσμου των επιχειρήσεων.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΝΕ ΠΑΣΟΚ

 

 

Σχολιάστε