My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τι είναι και τι θέλει η ΚΚΚ;

Πριν από ένα μήνα και πλέον, στο πολιτικό στερέωμα του Κιλκίς, εμφανίσθηκε μια νέα πολιτική κίνηση. “Ιχνογράφησε” μάλιστα το πλαίσιο δράστης της στα όρια του νομού, με το περίγραμμά του και τα αρχικά Κ.Κ.Κ.: Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς.

kentroaristera-001Ως είθισται, στον περιφερειακό χώρο, η Κίνηση στην αρχή εξελήφθη ως μια ακόμη γραφική περίπτωση. Οταν όμως δημοσιεύθηκαν από τη μια τα ονόματα των μετεχόντων και από την άλλη η διακήρυξη με τις βασικές αρχές της, τότε τα πράγματα σοβάρεψαν και πολλοί άρχισαν να “ψάχνονται”.

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον πυρήνα της “ΚΚΚ” προέρχονται πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ. Παλιό και νέο. Εκ των πρωταγωνιστών της μάλιστα είναι ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Λεων. Δημητριάδης. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δημόσια ανακοίνωση της “Κίνησης”, περιελήφθησαν στον κατάλογο των μετεχόντων και ονόματα που αμέσως διέψευσαν την συμμετοχή τους. Από το ΠΑΣΟΚ και αυτοί.

Η ΚΚΚ μέχρι στιγμής έχει δημοσιεύσει μια πρώτη “διακήρυξη θέσεων” και έχει πραγματοποιήσει μια πρώτη δημόσια διαβούλευση στο Χέρσο με συνάντηση “χαλαρή”, ανθρώπων από τον ευρύτερο δήμο Κιλκίς. Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες στην περιοχή της Παιονίας. Ο πρώτος κύκλος θα κλείσει με κεντρική εκδήλωση στο Κιλκίς, στον επόμενο μήνα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ απευθύνθηκε σε μέλη της Κίνησης προκειμένου να “ανιχνευθεί” το πολιτικό στίγμα και να διασαφηνισθούν κάποια σημεία με έντονο πολιτικό (και παραπολιτικό) χρώμα. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η “ομοιομορφία” των απαντήσεων από τρια στελέχη της Κίνησης, διαφορετικών ηλικιών. Απευθυνθήκαμε στον Λεων. Δημητριάδη, π. Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, στον Φιλ. Κοτανίδη, βετεράνο του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ (Νομαρχιακή, Επαρχιακό Γραφείο, Αγροτοσυνεταιριστής, κλπ) και στον Λαζ. Παζαρτζικλή, πρώην και νυν δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς.

Και οι τρεις ήταν ξεκάθαροι: Δεν υποκινήθηκαν από κανένα πολιτικό πρόσωπο και δεν κινούνται οργανωμένα σε καμμιά πολιτική εκλογική επιλογή προσώπου για τις επόμενες εκλογές. Κινούνται στο πολιτικό πλαίσιο από τις παρυφές της Ευρωπαϊκής Ν. Δημοκρατίας μέχρι του αντίστοιχου χώρου του “Ευρωπαϊστή ΣΥΡΙΖΑ”. Ανησυχούν σφόδρα για την διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ και λειτουργούν ως “καμπανάκι” για τις αρχές του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Αρνούνται κάθε στράτευση από Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και λοιπούς σοσιαλσωτήρες και προκρίνουν νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή. Με νέες ιδέες, μακρυά από σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές. Για δε την πιθανή συμμετοχή τους στο επικείμενο, αλλά μη οριζόμενο Συνέδριο της υπό σύσταση “Δημοκρατικής Παράταξης”, δηλώνουν ότι το παρακολουθούν με ενδιαφέρον, και αναμένουν πρόσκληση από τους κινούμενους στο πνεύμα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς για συμμετοχή στο διάλογο.

Επειδή μερικοί από τα γνωστά πρόσωπα της Κίνησης είχαν συνταχθεί με τον βουλευτή Θ. Παραστατίδη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια “φιλολογία” περί τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Το σενάριο λέει ότι η ΚΚΚ θα συνταχθεί με τον κ. Παραστατίδη, μόλις αυτός ανακοινώσει την κάθοδό του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπρόσωποι της Κίνησης είναι κάθετοι: “Είμαστε εντελώς αντίθετοι σε τέτοιες ίντριγκες και φαντασίες. Δεν μας αφορούν αυτά τα αρρωστημένα σενάρια. Μια ενδιαφέρει μόνο η ιδεολογική επανίδρυση του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού μέσα από το σάρωμα των παλιών αμαρτωλών πρακτικών”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στα χνάρια της “Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς” κινούνται ήδη πολίτες από άλλους νομούς όπως η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Πέλλα κλπ.

Πηγή: proti-selida.gr

Σχολιάστε