My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τιμητική κίνηση για τον Βασ. Μακρίδη

Τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 11:00, σε ειδική τελετή ο Δήμος Κιλκίς θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της αίθουσας “Βασίλη Μακρίδη” της Παλαιοντολογικής Έκθεσης που βρίσκεται στο αναψυκτήριο του Λόφου Αγίου Γεωργίου.

Η ονοματοδοσία γίνεται σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του συνταξιούχου σήμερα δημοτικού υπαλλήλου, Βασίλη Μακρίδη, στην ανάδειξη του Σπηλαίου Κιλκίς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη σχετική ομόφωνη απόφαση, που έλαβε τον περασμένο Ιούνιο, εκθειάζει την άοκνη δραστηριότητά του κ. Μακρίδη για την αναμόρφωση, αξιοποίηση και προβολή του Σπηλαίου όσο και για τη δημιουργία της αίθουσας Παλαιοντολογικής Έκθεσης του Δήμου Κιλκίς και τον εμπλουτισμό της με αξιόλογα εκθέματα από όλη την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Προβολής του Λόφου εγκαινιάστηκε το 2012 με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Ευαγγελία Τσουκαλά, τον διάσημο Ολλανδό παλαιοντολόγο Dick Mol και τον δρ. Ευάγγελο Βλάχο.

To κύριο θέμα στη μουσειακή έκθεση Παλαιοντολογίας είναι τα δεκάδες σημαντικά απολιθώματα του σπηλαίου.

H έκθεση απεικονίζει τη φυσική ιστορία του Κιλκίς και τα ζώα του παρελθόντος, δίνοντας στον επισκέπτη μια συνολική εικόνα της εξέλιξης του σπηλαίου και της προϊστορίας της περιοχής, αναπαριστάνοντας το παρελθόν με έναν ελκυστικό και κατανοητό τρόπο. Οι ραδιοχρονολογήσεις σε απολιθώματα έχουν δείξει ηλικίες 12.500, 29.349 και 28.530 χρόνια πριν από σήμερα.

Η έκθεση αναγνωρίζεται ως Περιφερειακή Μονάδα του Μουσείου Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε