My Twitter Feed

6 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τιμή στα θύματα της γενοκτονίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς την Κυριακή 11 Μαίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς: 

mnimeio-pontiakis-genoktoniasΜε το Ν.2193/1994 (ΦΕΚ 32Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ανωτέρω Νόμου ο εορτασμός εάν δεν συμπίπτει με Κυριακή γίνεται την πρώτη Κυριακή μετά την 19η Μαΐου.

Επειδή όμως η 25η Μαΐου συμπίπτει με την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη Ελλήνων μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατόπιν του με αριθμό 6662/3-4-2014 εγγράφου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο οποίο προτείνεται ως ημέρα εορτασμού η 11η Μαΐου, προκειμένου να μη μεταφερθεί η ημερομηνία εορτασμού πέραν του συμβολικού μηνός Μαΐου.

Συνεπώς οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11η Μαΐου 2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2193/1994.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τους Οθωμανούς, που διήρκεσαν από το 1916 μέχρι και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς.

            Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:

Α. Κυριακή 11 Μαΐου 2014
  1. Ώρα 10:00 π.μ.

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου -θυμάτων της γενοκτονίας- στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νέα Σάντα.

ŸΠέρας προσέλευσης επισήμων 10:00 π.μ. και λοιπών 09:45 π.μ.

  1. Ώρα 19:00 μ.μ.

ŸΛαμπαδηφορία με σημείο εκκίνησης την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Μητρόπολη) στο Κιλκίς και σημείο τερματισμού την πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.

ŸΕπιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού.

ŸΚατάθεση στεφάνων

ŸΕκφώνηση ομιλιών από ειδικούς ομιλητές.

ŸΠροβολή video και μουσικών δρώμενων αφιερωμένων στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

ŸΤήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 

Β. Στεφάνια θα καταθέσουν:

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

 

      Γ. Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

     Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς,ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.-Οργανισμών-Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών & Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων & Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι ΕργατικώνΟργανώσεων, οι Πρόεδροι ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων και όλοι οι πολίτες.

Σχολιάστε