My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Την Πέμπτη, τα Σφαγεία στη Βουλή

sfageia_kilkis-2Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα η επίκαιρη ερώτηση για τα Βιομηχανικά Σφαγεία του Δήμου Κιλκίς, που κατέθεσε στη Βουλή ο Θόδωρος Παραστατίδης. 

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά τη συνάντηση του ανεξάρτητου βουλευτή του νομού μας με αντιπροσωπεία της διοίκησης των Σφαγείων με επικεφαλή τον πρόεδρό της, Στάθη Μακρίδη, που έθεσε το πρόβλημα της κατασκευή Μονάδας Αδρανοποίησης Υποπροϊόντων Σφαγής.

parastatidis-theodoros1“Τα Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς που είναι Α.Ε. έχουν κύριο μέτοχο  (99,84 %) τον Δήμο Κιλκίς. Απασχολεί 40 άτομα και  εξυπηρετεί κτηνοτρόφους – παραγωγούς του Νομού, κρεοπώλες και εμπόρους κρέατος.

Για το ιστορικό της υπόθεσης σας αναφέρω ότι τον Αύγουστο 2008, ο Δήμος Κιλκίς έλαβε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» του Υπ.Εσ. 250.000 Ε ως «ίδια συμμετοχή» για ένταξη σε πρόγραμμα. Ο φορέας υλοποίησης του έργου «Κατασκευή μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής», ήταν τα Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε., που κατέθεσε σχετική μελέτη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Οκτώβριο 2009, για ένταξη σε επενδυτικό σχέδιο στα πλαίσια του ΜΕΤΡΟ 123 Α. Στη μελέτη γίνονταν με σαφήνεια αναφορά ότι η «ίδια συμμετοχή» ήταν χρήματα από την επιχορήγηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Στις 11-03-2011 με απόφαση του τότε Υπουργού κ. Σκανδαλίδη, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας ξεκίνησαν, η εταιρία υπέγραψε δεσμευτικές συμβάσεις με τους προμηθευτές, τα χρήματα του «ΘΗΣΕΑΣ» διατέθηκαν, αγοράστηκαν μηχανήματα και άλλα παραγγέλθηκαν. Οι υπηρεσίες όμως του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δυστυχώς καθυστερούν εδώ και δύο χρόνια την χρηματοδότηση του έργου, με κίνδυνο να  χαθούν τα χρήματα που έχουν δοθεί από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», εφόσον το έργο δεν προχωρήσει.

Κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:

Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα αυτά.»

Σχολιάστε