My Twitter Feed

29 Νοέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρωτοποριακά drones από Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

10η χειρότερη περιοχή ο ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

Δ. Κιλκίς: Νέος στόλος 25 οχημάτων -

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2020

Σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2020

Αφημένοι στο έλεος του κορονοϊού -

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2020

Επίθεση διοικητή ΓΝΚ σε γιατρούς! -

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος, 2020

Αχνοφέγγει λίγο φως στο τούνελ! -

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Νοσοκομείο σε αποσύνθεση! -

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος, 2020

Διάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ για Αθλητισμό

(Βίντεο) «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πάσχει από χρόνια υποκείμενα νοσήματα», είναι το συμπέρασμα που διατυπώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες αθλητικούς φορείς του Κιλκίς σε τηλεδιάσκεψη με την Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο τομεάρχης αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και ο βουλευτής και πρώην ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Στη τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Μένουμε Όρθιοι και στον Αθλητισμό», που προσκάλεσε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες των σωματείων του νομού μας για λύσεις στα διαχρονικά, αλλά και στα έκτακτα ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία, συμμετείχαν επίσης, η αντιπρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών Τουτουντζή Μαρίνα, η περιφερειακή σύμβουλος Έφη Ναβροζίδου, και ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης.

Από πλευράς αθλητικών συλλόγων συμμετείχαν περισσότεροι από 20 εκπρόσωποι, ενώ μεταξύ αυτών που πήραν τον λόγο ήταν ο Αβραμίδης Γιώργος, πρόεδρος Α.Ε. Πολυκάστρου, η Βασιλειάδου Έφη, πρόεδρος Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς, ο Καλαβάζης Κύρος, πρόεδρος Α.Σ. Αλέξανδρος Αξιούπολης και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αξιούπολης, ο Μεταλλίδης Λάζαρος, πρόεδρος Α.Ο. Κιλκισιακού και Αθλητικού Κέντρου Ατέρμων, ο Ντουντούκης Θεόδωρος, πρόεδρος Αλέξανδρος Sports Center, ο Παπαθεοδώρου Αυγέρης, πρόεδρος Γ.Α.Σ. Κιλκίς, ο Σπυρλιάδης Αχιλλέας, πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς, ο Στεφούδης Γιώργος, πρόεδρος Π.Α.Σ. Αετός και ο Χειρούλης Γιώργος, προπονητής ΑΤΛΑΣ Βόλεϊ.

 «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πάσχει από έλλειψη χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, έλλειψη προσωπικού και υποχρηματοδότηση των σωματείων. Τα παραπάνω επιδεινώθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας καθώς τα έξοδα τρέχουν ενώ τα έσοδα μηδενίστηκαν. Σημαντικό εξίσου και το πρόβλημα των κλειστών, ανενεργών πλέον, αθλητικών δημοτικών χώρων και σχολικών γυμναστηρίων γεγονός που δυσχεραίνει τόσο την τρέχουσα λειτουργία των αθλητικών σωματείων όσο και την δυνατότητα της ύπαρξής τους στην συνέχεια, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας της  επαναλειτουργίας των παραπάνω», τόνισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπουρνούς παρουσίασε στους συμμετέχοντες το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματος για τον αθλητισμό, το οποίο περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα για τους πολίτες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την συμμετοχή τους σε αθλητικά σωματεία, αύξηση της χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων και οικονομική στήριξη των ιδιωτικών αθλητικών κέντρων και των ιδιωτικών γυμναστηρίων με παράλληλη προστασία των εργαζομένων σε αυτά.

Η κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό παραμένει πάντα ψηλά, και αυτό φάνηκε με τις παρεμβάσεις που έγιναν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. πρόγραμμα Φιλόδημος για αθλητικές εγκαταστάσεις, εκμάθηση κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία, αύξηση επιχορηγήσεων αθλητικών ομοσπονδιών, κ.ά.) και του αντίστοιχου σχεδιασμού που υπάρχει για το μέλλον. Επίσης, έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την στήριξη των αθλητικών σωματείων και την στόχευση που πρέπει να έχουμε όλοι ώστε να φέρουμε τους νέους κοντά στον αθλητισμό και να στηρίξουμε τις τοπικές ομάδες.

Τόσο η κ. Αγαθοπούλου όσο και ο κ. Μπουρνούς, δεσμεύτηκαν ότι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα θέσουν τόσο το ζήτημα της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στην παρούσα χρονική στιγμή όσο και της ενίσχυσής τους προκειμένου να ενδυναμωθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο άμεσο μέλλον.  Επιπλέον δήλωσαν πως αποτελεί κοινό στόχο και βούληση η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε η νέα αθλητική χρονιά να βρει όλα τα σωματεία ανοιχτά και γεμάτα με μικρούς και μεγάλους αθλητές, να καταφέρουμε – και το οφείλουμε σε όλους τους πολίτες – να μείνουμε όρθιοι  και στον αθλητισμό.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε