My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη για εργασία γυναικών

Με πρωτοβουλία της αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ε. Αγαθοπούλου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εργασίας με θέμα «Γυναίκες, Επιχειρηματικότητα, Πανδημία».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι βουλεύτριες Νοτοπούλου Κατερίνα, Βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης, Τομεάρχισσα Τουρισμού και η Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Βουλεύτρια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχισσα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από πλευράς φορέων συμμετείχαν η Πρόεδρος  Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ, κ. Χριστίνα Φυτέα, η Πρόεδρος του  ΕΕΔΕΓΕ κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, η Υπεύθυνη Γραφείου Ισότητας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ κ. Ιωάννα Προφύρη, η Γενική Γραμματέας του ΣΕΓΕ  κ. Χαρά Παπαδοπούλου και η εκπρόσωπος της ΚΟΙΣΠΕ ΕΥΖΗΝ , κ. Πόλα  Νικολάου.

Στην συζήτηση αποτυπώθηκαν οι συνέπειες της πανδημίας στο πεδίο της απασχόλησης των γυναικών και της επιχειρηματικότητας, ενώ αντίστοιχα διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι τρόποι-προτάσεις για την προστασία και ενίσχυση της εργασιακής και επιχειρηματικής δραστηριότητας των γυναικών. Κοινή πεποίθηση και επισήμανση τόσο των φορέων όσο και των βουλευτριών ήταν, ότι δεν μπορεί να νοηθεί ανάκαμψη της οικονομίας αν αυτή αποκλείει τις γυναίκες και αν δεν υπάρχουν προτάσεις στήριξης της απασχόλησης των γυναικών και των γυναικείων επιχειρήσεων. Παράλληλα, επισημάνθηκε το ψηφιακό χάσμα σε βάρος των γυναικών και πώς αντιστοίχως συνδέεται με την αύξηση της ανεργίας, την υποεκπροσώπησή τους στους τομείς ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών) και η ανάγκη αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων τους.

Συζητήθηκαν επίσης, οι νέες συνθήκες που αναδύθηκαν λόγω της πανδημίας, ως προς τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας, όπως η ευρεία χρήση της τηλεργασίας και οι επισφαλείς συνθήκες που δημιουργεί, ο αντίκτυπος αυτής στην εργασία και την ζωή των γυναικών, αλλά και η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που διανοίγονται και πώς αυτά επηρεάζουν άμεσα την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση των γυναικών καθώς και τα μέτρα που οφείλουν να ληφθούν προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των ανισοτήτων στην εργασία σε βάρος των γυναικών, αλλά και να προστατευθεί και τονωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, υπήρξε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εγχειρήματα κοινωνικής οικονομίας, ένα πεδίο κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας με πολλές προοπτικές, που μπορεί να ευνοήσει τις γυναίκες.

Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητριών ήταν η αναγκαιότητα εφαρμογής συμπεριληπτικών, οριζόντιων πολιτικών ισότητας «γεγονός ωστόσο που δεν διαφαίνεται ούτε αποτυπώνεται στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της Κυβέρνησης της ΝΔ», όπως δήλωσε η κ Αγαθοπούλου, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικών ισότητας στην εργασία, τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και σταθερότητας όσο και του Προϋπολογισμού για το 2021».

Σχολιάστε