My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η επίσκεψη Κουντουρά στο νομό μας -

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Τζιτζικώστας: Απολογισμός για 2013

tzitzikostas-apostolosΤον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης και των υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2013 παρουσίασαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι αντιπεριφερειάρχες ανά τομέα της ΠΚΜ, κατά τη σημερινή ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που πέτυχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το 2013, γεγονός που την τοποθετεί στην κορυφαία θέση πανελλαδικά ανάμεσα στις 13 αιρετές Περιφέρειες. «Εδώ και ένα χρόνο που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θέσαμε ως κυρίαρχη προτεραιότητά μας την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ, παραμένοντας σταθεροί στους βασικούς άξονες της πολιτικής μας που είναι η τόνωση της εξωστρέφειας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, η διατήρηση του εισοδήματος και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, η συνολική καταχώρηση δαπανών το 2013, δηλαδή τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προόδου υλοποίησης των έργων, ανέρχονται σε 174 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υλοποιήθηκαν σημαντικά συγκοινωνιακά έργα και έργα υποδομής και στις 7 περιφερειακές ενότητες με στόχο την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης εστίασε στους τρεις θεμελιώδεις άξονες της πολιτικής της ΠΚΜ για το 2013, που είναι η επανεκκίνηση και η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών της ΠΚΜ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η αλληλεγγύη και κοινωνική μέριμνα.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι αντιπεριφερειάρχες, μεταξύ των οποίων κι ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Χρ. Γκουντενούδης.

Σχολιάστε