My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Μεγάλα προβλήματα των σχολείων

“Για ακόμα μία χρονιά τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές αναζητούν τους δασκάλους τους, γιατί αυτοί δεν προσλήφθηκαν ποτέ, και παραμένουν10άδες κενά στα σχολεία. Κύρια το πρόβλημα συναντάται στην Ειδική Αγωγή”.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς κάνοντας λόγο για ελλείψεις στη σχολική στέγη και τις υποδομές, για ελλείψεις σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια κά, για αυλές που είναι εργοτάξια, με στέγες να στάζουν μέσα στις τάξεις και με εργασίες συντήρησης που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Υπογραμμίζοντας επίσης ότι «για ακόμα μία χρονιά η υποχρηματοδότηση των σχολείων έχει οδηγήσει να βάζουν οι Σύλλογοι Γονέων από το ταμείο τους χρήματα ακόμα και για αναλώσιμα και για χαρτί φωτοτυπίας», η Ένωση Γονέων αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς εύχεται σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, στους υπόλοιπους εργαζόμενους των σχολείων του Κιλκίς, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με δύναμη και υγεία.

Για όλους εμάς το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Οι γονείς από τα προνήπια και τα πρωτάκια οδηγήσαμε για πρώτη φορά τα παιδιά μας σε έναν καινούργιο περιβάλλον, με την αγωνία για τις πρώτες μέρες του σχολείου και την ανυπομονησία να πάμε όλα καλά.

Κάποιοι άλλοι τα πήγαμε για ακόμα μία φορά με το άγχος τι καινούριο θα φέρει η νέα τάξη, τι θα αντιμετωπίσουμε, ποιον δάσκαλο ή δασκάλα θα έχουμε.

Και άλλοι τα είδαμε να πηγαίνουν μόνα τους, παρέα με τους φίλους τους στο γυμνάσιο και το λύκειο, με τη σκέψη ότι κάθε χρόνο οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Δυστυχώς, όμως, αντί τα μόνα συναισθήματα που μας κατακλύζουν αυτές τις μέρες, να είναι η αγωνία και η χαρά για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, όλοι εμείς ερχόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με νέα και παλιά προβλήματα στα σχολεία μας.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων, την προσωπική μας πείρα και την επαφή μας με ΔΣ Συλλόγων Γονέων του Κιλκίς, διαπιστώσαμε πως μόνο «όλα καλά» δεν είναι, όπως μας υπόσχονταν μέσα στο καλοκαίρι.

Για ακόμα μία χρονιά τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές αναζητούν τους δασκάλους τους, γιατί αυτοί δεν προσλήφθηκαν ποτέ, και παραμένουν10άδες κενά στα σχολεία. Κύρια το πρόβλημα συναντάται στην Ειδική Αγωγή με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, της Παράλληλης Στήριξης, Σχολικών Νοσηλευτών και συνολικά Ειδικού Εκπαιδευτικού & Βοηθητικού Προσωπικού, δηλαδή για εκείνα τα παιδιά που έχουν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες. 

Αλλά ελλείψεις συναντάμε και σε ειδικότητες «δευτερεύουσες» όπως τις ονομάζουν, αλλά είναι σημαντικές για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας.

Για ακόμα μία χρονιά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις σοβαρές ελλείψεις στη σχολική στέγη και τις υποδομές, με αίθουσες που τα παιδιά δεν χωράνε καλά – καλά, με ελλείψεις σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια κ.ά., με αυλές που είναι εργοτάξια, με στέγες να στάζουν μέσα στις τάξεις, με εργασίες συντήρησης που δεν πραγματοποιήθηκαν, και την αγωνία όλων μας αν στην επόμενη βροχή δεν θα πλημμυρίσουν ή αν σε έναν ενδεχόμενο σεισμό θα σταθούν όρθια.

Για ακόμα μία χρονιά η υποχρηματοδότηση των σχολείων μάς έχει οδηγήσει να βάζουν οι Σύλλογοι Γονέων από το ταμείο τους χρήματα ακόμα και για αναλώσιμα και για χαρτί φωτοτυπίας για να καλύψουν τις ανεπάρκειες των Σχολικών Επιτροπών, και εμείς οι γονείς να ακριβοπληρώνουμε το άνοιγμα του δημόσιου σχολείου με 100, 150 και 200 ευρώ για τα πρώτα και τα βασικά σχολικά είδη.

Ως γονείς καλούμαστε να σταθούμε και φέτος δίπλα στα παιδιά μας στηρίζοντάς τα με όποιον τρόπο μπορούμε. Και αυτό θα κάνουμε… διεκδικώντας το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Από αυτή τη σκοπιά χαιρετίζουμε ως Ένωση Γονέων Κιλκίς την κινητοποίηση διαμαρτυρίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για τα σοβαρό διαχρονικό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, τη διαμαρτυρία του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς για το ανεπίλυτο πρόβλημα με την πισίνα και το σχολικό λεωφορείο, και στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και τα μέλη μας να αναδείξουν θαρρετά τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επίλυσή τους από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, το Δήμο και την Περιφέρεια, γιατί όσο αυτά τα προβλήματα παραμένουν έχουν επιπτώσεις στη μόρφωση, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση μας για:Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία του Κιλκίς. Διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη τα σχολεία μας, ώστε να διατηρείται ένα σταθερό παιδαγωγικό περιβάλλον σε κάθε σχολείο από την πρώτη μέρα, και να μην χάνεται καμία ώρα μαθήματος.
Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.α.).

Άμεση ολοκλήρωση των έργων επισκευής και συντήρησης των σχολείων του Κιλκίς, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας στο σχολικόπεριβάλλον.

Ουσιαστικός ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης). Έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια.

Κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων (14ο Νηπιαγωγείο, 10ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 2ο ΕΠΑΛ), και αναβάθμιση τωνσχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων της εποχής μας (βιβλιοθήκες, γυμναστήρια, εργαστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κτλ).

Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων και για αναλώσιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.

Εξασφάλιση Σχολικού Γεύματος και δεκατιανού για όλους τους μαθητές του Κιλκίς, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.”

Σχολιάστε