My Twitter Feed

22 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Επιτελικοί θράσους, συγκάλυψης» -

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

ΚΚΕ: Μη απάντηση για τις ελλείψεις -

Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

“Το νερό υπό δημόσιο έλεγχο” -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Όχι στο έγκλημα με το νερό -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση Φραγγίδη με γυναίκες -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Παιονία: 24ωρη απεργία για το νερό -

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023

“Αντίο” Κυριακίδη σε …Κυριακίδη -

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023

Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή! -

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023

Λάθη με ονοματεπώνυμο

Του Γιώργου Φραγγίδη (Μαιευτήρας – γυναικολόγος, δρας Iατρικής του ΑΠΘ, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς).

Οταν η άγρα ψήφων υπαγορεύει παλινωδίες πολιτικής… Οταν κάποιοι υπερπροβεβλημένοι μέχρι τώρα κομματικοί ταγοί φαίνεται να έχουν μικρού βάθους μνήμη… Οταν υποτιμάται κατ’ εξακολούθηση η νοημοσύνη του μεγάλου ρυθμιστή της εξουσίας, του πολίτη…

Τότε φαινόμενα λιποταξίας θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα διαιωνίζουν την κακή πολιτική του μικροκέρδους και της εκμετάλλευσης των κενών του συστήματος, με σημαία το κοινό καλό. Και είναι δυστυχώς συχνά στις μέρες μας….

Οχι γιατί δεν έχει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να αλλάζει άποψη. Κάθε άλλο. Επιβάλλεται στη Δημοκρατία, όταν οι συνθήκες της κοινωνίας το υπαγορεύουν και οι συνιστώσες των προβλημάτων αλλάζουν. Επιβάλλεται όμως σ’ αυτή την περίπτωση και να σταθεί ο πολιτικός άνδρας ή γυναίκα απέναντί μας και να κάνει αυτοκριτική. Ειλικρινή και με στοιχεία που υπαγόρευσαν την τότε άποψη και διαφοροποίησαν τη σημερινή. Επιβάλλεται σ’ αυτήν την περίπτωση να πει και συγγνώμη, μιας και δεν ήταν ο τυχαίος πολίτης, αλλά κάποιος προβεβλημένος της Πολιτείας, με την εξουσία που του είχε δώσει λαός και κόμμα να αποφασίζει και να πράττει για το κοινό καλό.

Αν δεν το κάνει, αν δεν πάρει θέση για την πολιτική του πράξη ως σύνολο, πρέπει να το κάνουμε οι υπόλοιποι. Οταν υπάρχει ένας χώρος πολιτικής έκφρασης του δικού μας βεληνεκούς και παρά τις όποιες συμπιέσεις συρρίκνωσης μπορεί να δέχεται από εξωτερικούς παράγοντες, δεν μπορεί με αβίαστο τρόπο να εγκαταλείπεται από αυτούς που θα έπρεπε ως κυβερνήτες του να μείνουν έως το τέλος. Ο λαός μας λέει για τους δειλούς και τους άτολμους ότι «υπάρχουν δέκα λογιών παλικαριές και οι εννιά είναι να δραπετεύεις», δίνοντας ακόμα και σε αυτούς μία μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορεί να μην είναι τελικά δειλοί.

Ναι, έχουν γίνει και λάθη, αλλά όλοι μαζί θα τα διορθώσουμε. Θα διορθώσουμε ό,τι δε μας ταιριάζει, ό,τι αποδείχτηκε παγίδα, ό,τι εξελίχθηκε σε εμπόδιο. Οχι παίρνοντας το καπελάκι μας και αφήνοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ο λαός έχει μνήμη. Μπορεί τώρα να θύμωσε και δίκαια για κακούς χειρισμούς, για λάθος εκτιμήσεις, για έλλειψη επιθετικής διαπραγματευτικής πολιτικής, αλλά ξέρει ποιοι, ως πρόσωπα, ευθύνονται γι’ αυτό. Τα λάθη η Ιστορία τα καταγράφει με ονοματεπώνυμο, δεν είναι αγνώστου πατρός. Ο κάθε πολίτης θέλει από όλους εμάς ενωμένους και όχι κατακερματισμένους να δώσουμε τη μάχη για τον επιούσιό του, το αύριό του, και το μέλλον των παιδιών του. Στο τέλος πιστεύω ακράδαντα ότι θα δικαιωθούν μόνον οι τολμηροί, οι πραγματικοί πατριώτες, που δουλεύουν για το όραμα, που δεν πρόδωσαν τον πολίτη και δεν επέλεξαν την εύκολη λύση της φυγής.

Εξάλλου, όπως λέει και ο λαός μας, στα δύσκολα φαίνεται η αξία και η δύναμη του καθενός μας…

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 

 

Σχόλια
One Response to “Λάθη με ονοματεπώνυμο”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Εσάς σας φαίνεται οτι το κείμενο δικαιώνει τον τίτλο του, ή εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ; Δηλαδή όταν λέει “με ονοματεπώνυμο”, εννοεί… βρείτε εσείς τα ονόματα ; Και γιατί δεν τα λέει ευθέως ο ίδιος; Φοβάται κάτι; Κι’ άν φοβάται, γιατί συγχρώνως παριστάνει τον γενναίο; Αν αυτό θεωρείται σαφής πολιτική θέση, τότε τί είναι έκθεση ιδεών; Αν το παραπάνω κείμενο είναι έκθεση ιδεών, τότε είναι εκτός θέματος. Αν πάλι δεν είναι, τότε πού βρίσκονται στο παραπάνω κείμενο τα ”ονοματεπώνυμα που κάνανε τα λάθη”; Είναι τόσο αυτονόητα, γι’ αυτό δεν αναφέρονται; Για άλλους μπορεί, για άλλους πάλι όχι. Το σίγουρο είναι οτι αφήνεται να πλανάται μιά καχυποψία-αμφιβολία. Ομως όπως και νά ‘χει το πράγμα, αυτού του είδους η καταγγελτική στάση με τον τρόπο με τον οποίον εκφράζεται απο τον καταξιωμένο γιατρό μας, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω ως πολιτικά ορθή(politically correct). Εσείς;

Σχολιάστε