My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τα είπαν, Ειρήνη και στρατιωτικοί

Τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ειρήνης Αγαθοπούλου με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, την αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης αποτελούσαν ο πρόεδρος τχης Νικόλαος Χατζηγεωργίου, ο γ. γραμματέας τχης Νικόλαος Ζησόπουλο και ο αναπληρωτής γ. γραμματέας υπλγό Αριστείδης Τσάτσαρης.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση αναφέρονται τα εξής:

«Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και η κα. Βουλεύτρια ενημερώθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τους σκοπούς της ίδρυσης και λειτουργίας της Ένωσης, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εκπροσώπηση του στρατιωτικού προσωπικού σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ως αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την ατζέντα θεμάτων που προωθεί η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), στην οποία συμμετέχει με εκπρόσωπο η Ένωση.

Στη συνέχεια, συζήτησε με την αντιπροσωπεία όλα τα θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και έχουν αναδειχθεί μέσω της Ένωσης, καθώς και όλα τα θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό σε πανελλήνιο επίπεδο και αποτελούν την στοχοθεσία του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Εκπροσώπησης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ).

Συγκεκριμένα, υπεβλήθη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπόμνημα με την κάτωθι ατζέντα θεμάτων, προς ενημέρωση, αξιολόγηση και εκδήλωση ενεργειών από μέρους της κα Βουλεύτριας:

α. Μισθολογική Αποκατάσταση Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών Προελεύσεως ΟΠΥ-ΕΠΥ.

β. Ηλικιακά όρια – Αυτεπάγγελτη Αποστρατεία Στελεχών Προελεύσεως Επαγγελματιών Οπλιτών. (ΕΠΟΠ).

γ. Επιδόματα Στρατιωτικού Προσωπικού (Επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων – Νυχτερινή Αποζημίωση).

δ. Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών Στρατού Ξηράς (Μοριοδότηση Φρουράς Κιλκίς.)

ε. Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

στ. Δαπάνες Μετακίνησης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων (Ημερήσια Αποζημίωση Φύλλων Πορείας).

Η κα Αγαθοπούλου, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνάντηση και εξέφρασε την επιθυμία να ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την Ένωση, για όλα τα θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι θα σταθεί αρωγός και θα βοηθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο στο έργο του.

Κλείνοντας την συνάντηση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησαν την κα Βουλεύτρια για την ειλικρινή διάθεση της για περαιτέρω συναντήσεις και ενημερώσεις, με γνώμονα την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και της επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Κιλκίς ως νόμιμος θεσμικός εκπρόσωπος του στρατιωτικού προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, τηρώντας το ρόλο της ως Πρωτοβάθμιο Όργανο Εκπροσώπησης και σεβόμενη την ανιδιοτελή προσφορά προς την πατρίδα και την τοπική κοινωνία, θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να αναδεικνύει όλα τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών και των οικογενειών τους, με σκοπό να μπορούν να επιτελούν απερίσπαστα και στο ακέραιο την αποστολή τους προς την Πατρίδα.»

Σχολιάστε