My Twitter Feed

27 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Τα βέλη του ρατσισμού…

psara-anta…στο πρόσωπο της υπουργού.

Της Άντας Ψαρρά.


«Η κ. Τασία είναι αλκοολική του ανθρωπισμού. Δεν ανέχεται την ανθρώπινη δυστυχία, σε αντίθεση με όλους εμάς που την απολαμβάνουμε. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να κλείσει το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Αμυγδαλέζας, με τη γενναιότητα που τη διακρίνει είπε θα κλείσουν όλα τα κέντρα όπου κι αν βρίσκονται. Είπε επίσης πως οι μετανάστες θα μπαίνουν ελεύθερα χωρίς χαρτιά, σε αντίθεση με τους τουρίστες που θα χρειάζονται διαβατήριο, μετά τα πήρε πίσω, ή μάλλον τα μπέρδεψε, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι του γίνεται» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7/8/2015).

Ξεχνάει βέβαια ο αρθρογράφος να πει ότι άλλο κέντρα φιλοξενίας κι άλλο ο αναγκαστικός εγκλεισμός μια και σε τελική ανάλυση τί τον νοιάζει; Αρκεί να μη «λερώνονται» οι κοινόχρηστοι χώροι των καθαρών Ελλήνων.

Ομαδικά πυρά όμως δέχεται με διαφορετικές (;) αποχρώσεις η αν. υπουργός μετανάστευσης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αλλά βασικά από την ημέρα της επιλογής δημιουργίας του συγκεκριμένου υπουργείου.

Περιφρονητικές και αισχρές αναφορές στην ίδια με το μικρό της όνομα, υβριστικά σχόλια σε επιλεκτικά αποσπάσματα δηλώσεών της, σύνδεση του προβλήματος των αυξητικών ροών προσφύγων (λόγω πολέμων) με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενας γενικευμένος πόλεμος λάσπης και φανατικού ρατσισμού. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ζητήθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης (ακόμα και από εκείνα που κυβερνούσαν την προηγούμενη περίοδο) η παραίτησή της λόγω αδυναμίας και καθυστέρησης στην απορρόφηση κονδυλίων που «λιμνάζουν» από το καλοκαίρι του 2014.

Στην ουσία βέβαια αυτή η επιθετικότητα δεν αφορά κυρίως την Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά την απέχθεια όλων αυτών των μισαλλόδοξων τύπων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με πρόσχημα την… καθαρ(ι)ότητα.

Κανείς επί χρόνια δεν είχε διαμαρτυρηθεί για την περίφημη πολιτική «Μπαλτάκου», για τις επιχειρήσεις σκούπα, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ακόμα χειρότερα για τις βίαιες και συχνά θανατηφόρες επαναπροωθήσεις, για τη χρήση του όρου λαθρομετανάστης, για τις ρατσιστικές επιθέσεις και τα πογκρόμ, αλλά ούτε και για την απορρόφηση των όποιων κονδυλίων εκταμιεύτηκαν προς τις “ντόπιες” τσέπες.

Ακόμα περιμένουμε από το αρμόδιο υπουργείο τα αποτελέσματα των ΕΔΕ για τις υπεξαιρέσεις κονδυλίων στα διάφορα στρατόπεδα.

Κακά λοιπόν τα ψέματα! Αυτό που δεν αντέχουν όλοι αυτοί με προεξάρχουσα τη Χρυσή Αυγή είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Δε αντέχουν στη…θέα τους στα λιμάνια ή στα πάρκα ή στις πλατείες και μπολιάζουν με ρατσιστικό μίσος την κοινωνία με πρόσχημα σήμερα την υπουργική ανεπάρκεια, χθες την απειλή των τζιχαντιστών, προχθές την εγκληματικότητα με τις υγειονομικές διατάξεις της ντροπής και αύριο ίσως την ίδια την ύπαρξή τους.

Ακόμα κι αν απορροφηθούν σύντομα τα κονδύλια, ακόμα κι αν κατασκευαστούν στοιχειώδεις δομές για πρόσφυγες πολέμου, ακόμα κι αν τα νησιά διευκολυνθούν για την φροντίδα των ανθρώπων αυτών, πάλι κάτι μαύρο και γεμάτο υποβόσκον μίσος θα βρεθεί για να «κατακεραυνώσει» την πολιτική σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το κάθε Φαρμακονήσι δυστυχώς καιροφυλακτεί και η πολιτική της αλληλεγγύης δημιουργεί πανικό στους οπαδούς της κατάργησης των συνθηκών του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε