My Twitter Feed

14 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η μαρτυρία ενός Κιλκισιώτη -

Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Ύμνοι Γεωργαντά για Αστυνομία -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Από πορτοκαλί γίναμε κίτρινοι! -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΒΙΠΕ: Ναι στον επενδυτικό οδηγό -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Νέος πρόγραμμα για δωρεάν τεστ -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΓΝΓ: Θα συνεχιστεί η προσφορά -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

2 + 7 κρούσματα, το διήμερο -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

Kατά διακρίσεων και αποκλεισμού -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

Τέχνη: Θέατρο για ενήλικες και παιδιά

Ένας νέος κύκλος θεατρικής, υποκριτικής και σκηνοθετικής προσέγγισης ξεκινά στην ΤΕΧΝΗ. Νέος δάσκαλος μας ο Γιώργος Κιουρτσίδης με πολυετή εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, θα πραγματοποιήσει τα μαθήματα υποκριτικής με στόχο και σκοπό να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να μυηθούν στην θεατρική τέχνη, να αποκτήσουν ένα κοινό θεατρικό κώδικα επικοινωνίας , να ασκηθούν στα εκφραστικά και επικοινωνιακά τους μέσα, στον συναισθηματικό και αισθητικό τους κόσμο, ενώ παράλληλα διαβάζοντας θεατρικά έργα να αποκτήσουν την τεχνογνωσία της δραματουργικής ανάλυσης που είναι βασικό στοιχείο μιας παράστασης.

Έτσι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα που αφορούν στην

-υποκριτική, μέσα και τρόποι επίτευξης υποκριτικής διάστασης, σύστημα Stanislavski

-αυτοσχεδιασμό, τρόποι επικοινωνίας με το σώμα και το συναίσθημα

-ορθοφωνία, σωστή άρθρωση και προβολή του λόγου

-Devised Theater, θεατρική φόρμα δημιουργίας παράστασης δίχως κείμενο, που αναδεικνύεται μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία των σπουδαστών.

Το απόσταγμα των μαθημάτων θα οδηγήσει σε μια παράσταση με παράλληλη συμμετοχή και στην παραγωγική διαδικασία ( σκηνικά, κοστούμια , φροντιστήρια κ.λ.π.)

Ο Γιώργος Κιουτσίδης είναι σκηνοθέτης, μεταφραστής, διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτιστικού Οργανισμού της Νέας Υόρκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νεαπόλεως, συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας ενώ σήμερα είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου «Θέσπις».
Έχει κάνει σπουδές στο H.B. Studio και Hunter College στη Νέα Υόρκη, Americus University (BA Theater Arts). Έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις ως ηθοποιός.
Σκηνοθέτησε έργα των Άλμπι, Γκλοβάσκι, Φεϊντώ, Ντάριο Φο, Καμολετί, Τομπάιας, Χάσεκ, Γκόγκολ, Ζενέ, Πίντερ, Μπέκετ, Στρίντμπεργκ, Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Χρυσούλη, Σκούρτη, Τριβιζά, Ποταμίτη, Σακελλάριου, Μελά, Νεσίν, Αποστολίδου.
Σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία παρουσίασε στα Δημήτρια το 2006 την παράσταση Εντίθ Πιάφ.
Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε στα έργα: Κυνηγώντας κατσαρίδες, Άγριες διαθέσεις, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται, Η βέρα – Το τάβλι, Άντε ψυχούλα μου σκότωσέ με, Πού είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;, Δάφνες και πικροδάφνες. Έγραψε το σενάριο για την ταινία Οι φοιτητές (ΕΤ3) και είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου ACTA EST.

Την περίοδο που διανύουμε παρουσιάζονται στο κοινό δύο έργα που σκηνοθέτησε, η “Γέρμα” του Λόρκα και η “Φαύστα” του Μπόστ.

Ένας λοιπόν εκ των πλέον χαρισματικών σύγχρονων σκηνοθετών του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Κιουρτσίδης , εντάσσεται στην παρέα της ΤΕΧΝΗΣ, με όραμα και φιλοσοφία ζωής!
Με ξεκάθαρη πεποίθηση ότι η τέχνη είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ για να γίνουμε καλύτεροι και να εξελιχθούμε, υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε τον Γιώργο Κιουρτσίδη στην ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ.

Εγγραφές: από τις 16 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 4 με 8 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Θεατρικό παιχνίδι

Η ΤΕΧΝΗ καλεί τους μικρούς της φίλους να γνωρίσουν το θεατρικό παιχνίδι, να συμμετάσχουν στη διαδικασία του, να αναλάβουν ρόλους και να βιώσουν τη θεατρική πράξη.

Μέσα από μια μοντέρνα προσέγγιση της θεατρικής τέχνης για παιδιά, που περιλαμβάνει μια πολυπρισματική διάσταση με σωματικό θέατρο, ορθή προβολή του λόγου, συμμετοχική διαδικασία ομάδας, devised theater, black theater, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποίηση, υπευθυνότητα, αγαπούν το θέατρο και μπορούν να εκφραστούν μέσω της τέχνης του θεάτρου. Και όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε μια παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών που θα συνδυάζει πολλές θεατρικές φόρμες.

Για αυτή τη χρονιά η Τέχνη έχει τη χαρά να συνεργάζεται με την σκηνογράφο, ενδυματολόγο Άννα Μαρία Αγγελίδου, εισηγήτρια θεατρικής τέχνης και διπλωματούχο μονωδίας.

Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στις σχολές του Ομίλου Δημητρέλη και οι μεταπτυχιακές στο Design, τα σεμινάρια θεατρικής τέχνης, δραματικής παιδείας, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στο Θέατρο Τσέπης ‘Πούπουλο’ είναι μόνο η αρχή για την Άννα Μαρία Αγγελίδου . Είναι τελειόφοιτος κλασικού τραγουδιού, έχει πάρει μαθήματα υποκριτικής, κλασικού και σύγχρονου χορού. Ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς, με το ΚΘΒΕ, με το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, με το Θέατρο Σοφούλη, με το Mακεδονικό Θέατρο του Γ. Μαλούχου, με το Θεατρικό Eργαστήρι ‘Θέσπις’, με τις Παιδικές Σκηνές του Δήμου Νεάπολης, του Μακεδονικού Θεάτρου, του Δήμου Βασιλικών, του Δήμου Πολυκάστρου κ.ά. Έχει γράψει τα παιδικά έργα ‘Το μαγικό σταμνί’ και ‘Πετρομενοχώρα’. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Θεάτρου ACTA EST. Έχει πάρει μέρος στην παράσταση ‘Εντίθ Πιάφ’ τραγουδώντας και παίζοντας τον ομώνυμο ρόλο, καθώς και στην παράσταση ‘Μια βαλίτσα τραγούδια’, στον ‘Μαγικό αυλό’.

Η Άννα Μαρία Αγγελίδου φέρνει το μπρίο και την φρεσκάδα της στην ΤΕΧΝΗ και καλεί τους μικρούς μας φίλους να το μοιρασθούν.

Ξεκινάμε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 5 το απόγευμα, στην Τέχνη, για την πρώτη μας γνωριμία με πολύ αγάπη και παιχνίδι.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή,16:00-20:00 στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217.

Σχολιάστε