My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Σ. Τσιτουρίδης: Πολιτικός όμιλος μ` ορίζοντα το `21!

Φαίνεται πως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε στη περίοδο της “θερινής ραστώνης”, η δύσκολη περίοδος που περνάει η χώρα δεν επιτρέπει εφησυχασμούς αλλά αντίθετα κινητοποιεί πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις για ανάλυψη πρωτοβουλιών που να συμβάλουν στην ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται κι η βαρύνουσας πολιτικής σημασίας κίνηση, στην οποία προέβη τις τελευταίες μέρες, ο Σάββας Τσιτουρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24, ο Κιλκισιώτης πρώην υπουργός προχώρησε μαζί με άλλα πρόσωπα, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είχαν ως τώρα πολιτική δράση, στη σύσταση ενός νομικού προσώπου με την επωνυμία “ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2021”, με έδρα την Αθήνα και πρόβλεψη για ίδρυση τοπικών παραρτημάτων σ` όλη τη χώρα.

Σκοπός του νέου φορέα, του οποίου το 2021 στον τίτλο παραπέμπει στα 200 χρόνια απ` την ελληνική επανάσταση και την συνακόλουθη ίδρυση του ελληνικού κράτους, είναι η μελέτη κι η ανάλυση κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών θεμάτων, καθώς και η διατύπωση θέσεων και προτάσεων για την ελληνική, την υπόλοιπη ευρωπαϊκή και την διεθνή κοινότητα. Κι όλα αυτά, υπό το πρίσμα της κοινής λογικής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν οι ιδρυτές της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 2021”.

Μ` άλλα λόγια, έχουμε να κάνουμε μ` ένα πανελλαδικό δίκτυο πολιτικού προβληματισμού, που φιλοδοξεί σύντομα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σ` όλη τη χώρα. Ειδικά για το νομό Κιλκίς προβλέπεται η δημιουργία δυο παραρτημάτων, με τις επωνυμίες “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ 2021” και “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΙΟΝΩΝ 2021”.

Στόχος των τοπικών αυτών κινήσεων θα είναι οι παρεμβάσεις σε εξαιρετικής σημασίας θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, μετά βέβαια την απαραίτητη μελέτη και ανάλυσή τους κατά τα πρότυπα του φορέα.

Θα πρέπει να διευκρινισθεί, πάντως, για τον συσταθέντα φορέα, ότι δεν πρόκειται για κάποιο νέο πολιτικό κόμμα, αφού κόμμα του κ. Τσιτουρίδη ήταν και είναι η Νέα Δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος με κάθε ευκαιρία.

                                                                                                                                                                                             Γιάννης Καραγιαννίδης

Σχόλια
4 Σχόλια to “Σ. Τσιτουρίδης: Πολιτικός όμιλος μ` ορίζοντα το `21!”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Επειδή αυτός ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί και συνεχίζει να ταλαιπωρείται σε όλα τα επίπεδα και σε μεγάλο βαθμό απο τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, οι πολίτες με το δίκιο τους έχουν απωλέσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη τους και βλέπουν το κάθε τί με καχυποψία. Αν θεωρήσουμε οτι για να βγούμε απο αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση χρειάζεται να αναληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες απο τους κατάλληλους ανθρώπους, τότε αυτό είναι μία κατ΄αρχήν σωστή σκέψη. Ομως ακριβώς απο αυτό το σημείο και μετά το πράγμα δυσκολεύει. Ποιές είναι οι κατάλληλες εκείνες πρωτοβουλίες και ποιοί είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι ; Είναι ας πούμε κατάλληλος ένας πολιτικός που η πολιτική του σταδιοδρομία σε κυβερνητική θέση(-εις) χαρακτηρίστηκε εν πολλοίς απο σκιές για μη χρηστή διαχείρηση των δημόσιων πραγμάτων περι της αρμοδιότητάς του ; Είναι σε θέση να εμπνεύσει τους πολίτες, απο την στιγμή που έχει τρωθεί η αξιοπιστία του σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό ; Αν σ’ αυτό προστεθεί και το γεγονός οτι αυτό το πολιτικό πρόσωπο είναι ενταγμένο μέχρι κεραίας σ’ ένα κόμμα που χαίρει της εκτίμησης μόνον του 30% απο το 60% του εκλογικού σώματος(δές 40% αποχή), τότε τα περιθώρια για να στεφθεί με επιτυχία ένα τέτοιο εγχείρημα θεωρώ οτι είναι πολύ μικρά έως ανύπαρκτα. Το χειρότερο σενάριο πάντως μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα ήταν, να χρησιμοποιείται μια τέτοια πρωτοβουλία προσχηματικά και ως όχημα, προκειμένου είτε να ανακτηθεί η χαμένη προσωπική “αθωότης” στα μάτια του κόσμου, είτε να επιτευχθεί η συνέχιση της επαφής με τους πολίτες απο άλλη θέση μάχης, ας πούμε κοινωνικά (“κοινωνική αλληλεγγύη” γάρ) και πολιτικά (“πολιτικός προβληματισμός” και “προτάσεις” γάρ) αναβαθμισμένη, αφού η μάχη της κατάληψης της βουλευτικής έδρας έχει απωλεσθεί. Ο καθένας βεβαίως δύναται να εκτιμήσει και να επιλέξει ποιό απ’ όλα πιστεύει οτι είναι το πιθανώτερο σενάριο. “Παίζει” βεβαίως να υπάρχει και κάποιο άλλο, που δεν το έχω σκεφτεί….αυτό ας πούμε της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο και σαν ένδειξη ολικής επαναφοράς σε ένα πολιτικό σύστημα αξιών που με… ξεπερνά!!!

 2. Ο/Η pao λέει:

  αν δεν τρελαθουμε στο τοπο αυτο φετος δεν θα γινει ποτέ,γιατι καποιοι πολιτικοι δεν λεαβαν το μηνυμα του κοσμου,αν ειναι δυνατον ρε παιδια – φιλοι, ο λαος τους εφτυσε πολιτικα και αυτοι νομιζουν οτι δεν ειναι τιποτε αλλο παρα μονο βροχη,τους ειπαν οι ψηφοφοροι του κομματος του και η κοινωνια κατ΄επεκταση οτι δεν θελουμε να σε δουμε ξανα οτι εγινε εγινε προσφερες ή δεν προσφερες αλλα τωρα κατσε παγκο ρε κονσταντσο που λεει και η διαφημιση,μη γινεσαι πιου(PIOU) τερματισε την πορεια σου και ασχολησου με τα του επαγγελματος σου,φτανει πλεον ασε τους ομιλους και τα think tank κατα μερος.Αυτα … ευχαριστω

 3. Ο/Η ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗΣ λέει:

  ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. Μ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ,ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 4. Ο/Η ΗΡΑ λέει:

  Χαιρομαι που ο Σαββας μενει.Και ειναι σκληρο καρυδι!

Σχολιάστε