My Twitter Feed

22 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σ. Τσιτουρίδης: Άλλα λέγαμε κι άλλα κάνουμε

*Τι είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

– Παραμένω με τ` όπλο παρά πόδας – Σήμερα σε ποιόν ν` αποδώσεις τιμές;

– Να δω με τι ελικόπτερα θα φύγουν οι υπόνομοι των καναλιών!

– Η δόση δεν μας σώζει. Έχουμε έναν άθλιο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό.

– Η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν το θέλει θα δούμε τι θα κάνουμε.

– Δεν πρόκειται ν` ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση.

“Παραμένω ένας ενεργός πολίτης, που έχει τη δική του διαδρομή σε θέσεις ευθύνης. Κάποιοι μου ζητούν πιστοποιητικά Κιλκισοφροσύνης όπως παλιά ζητούσαν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης. Αν το Κιλκίς με θεωρεί χρήσιμο, εγώ δηλώνω παρών. Για να το πω με όρους στρατιωτικούς: Άλλος έχει το όπλο στη ντουλάπα, άλλος σκοπεύει και πυροβολεί – εγώ δεν απειλώ κανέναν – άλλος αποδίδει μ` αυτό τιμές – σήμερα σε ποιόν ν` αποδόσεις τιμές, για ποια πολιτική; – κι άλλος το κρατάει παρά πόδας. Ε, λοιπόν, εγώ είμαι αυτήν την εποχή με τ` όπλο παρά πόδας. Δεν αποφάσισα ακόμα ν` αποστρατευτώ. “.

Λόγια του Σάββα Τσιτουρίδη στην σημερινή πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του, την οποία μετέδωσε το ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 102,8, με τον πρώην υπουργό να γνωστοποιεί ότι απ` τις αρχές του τρέχοντος μήνα επανήλθε στην εργασία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναλαμβάνοντας ρόλο σε ομάδα ελέγχου εφαρμογής της κοινής αγροτικής αγροτικής πολιτικής στα διάφορα κράτη – μέλη.

Ο κ. Τσιτουρίδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων “ανοήτων, ιδιοτελών και κλεφτών”, προσπάθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να τον πλήξουν πολιτικά. “Απατεώνες με κατηγορούσαν στο Κλειστό του Ευρωπού, αλλά είδαμε που καταλήξαμε σε θέματα όπως οι επιδοτήσεις του καπνού, τις οποίες κάποιοι έκλεβαν, και υπάρχουν τέτοιοι κι εδώ σ` εμάς”, είπε και πρόσθεσε:

“Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει αγροτική πολιτική, ακόμα και σ` εποχή κρίσης και ύφεσης. Η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, τα καρτέλ – που μ` ανέχτηκαν μόνο για δυο μήνες ως υπουργό Γεωργίας – κυριαρχούν παντού. Το πολιτικό δυναμικό που τα υπηρετούσε και τα υπηρετεί μέσα απ` τους υπονόμους της πολιτικής, επινόησε ιστορίες με κουμπάρους για να με πλήξει. Σήμερα πληρώνω λιγότερα χρήματα σ` ένα σούπερ-μάρκετ των Βρυξελλών απ` ότι του Κιλκίς, γι` αγορά των ίδιων αγροτικών προϊόντων. Θα με ξαναπυροβολήσουν οι υπόνομοι των καναλιών, αλλά να δω με τι ελικόπτερα θα φύγουν αυτοί”.

Υπογραμμίζοντας ότι χώρος του παραμένει πάντα η ΝΔ, ο κ. Τσιτουρίδης δεν στρογγύλεψε την κριτική του απέναντι στη στάση της κυβέρνησης σε σημαντικές πλευρές της ασκούμενης πολιτικής. “Προεκλογικά είπαμε στον κόσμο ότι θα κάνουμε 1, 2, 3, 4, 5 πράγματα και μετεκλογικά κάνουμε 6, 7, 8, 9, 10. Να εξηγήσουμε πρώτα στον ελληνικό λαό γιατί άλλα λέγαμε κι άλλα κάνουμε, και μετά να ζητάμε την συγκατάθεση στα μέτρα”, είπε.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αν ήταν σήμερα βουλευτής θα ψήφιζε τα μέτρα μόνο αν πρώτα τον έπειθε ο κ. Σαμαράς, κάτι όμως που δεν γίνεται μέχρι σήμερα με τους βουλευτές της ΝΔ.

“Η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει η μεγάλη, ευρύχωρη κι ελκυστική παράταξη του παρελθόντος. Οι χώροι της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς μπορούν να ξαναγίνουν μεγάλοι. Θα πρέπει, όμως, να πάψουν κάποιοι ν` αποτελούν υπηρέτες ξένων συμφερόντων και τραπεζιτών, γιατί χωρίς εθνική πολιτική οι χώροι αυτοί δεν μπορούν να υπάρξουν”, υπογράμμισε ο κ. Τσιτουρίδης, προσθέτοντας: “Αν η ΝΔ δεν θέλει να ξαναγίνει μεγάλη και ανάχωμα προς τα άκρα, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Όσο για την ασκούμενη πολιτική, τόνισε: “Όλοι ομολογούν μη εξαιρουμένης της τρόικας ότι η ύφεση κι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν βγαίνουν. Πού θα πάνε τα 31,5 δις; Η δόση δεν μας σώζει. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη πρόταση σωτηρίας, ενώ είναι απαραίτητο ένα νέο κούρεμα του χρέους συνδυασμένο με μείωση επιτοκίων δανεισμού, αποκρατικοποιήσεις, επανίδρυση του κράτους κι αυστηρό έλεγχο των τιμών. Έχουμε έναν άθλιο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και πρέπει το πολιτικό σύστημα να αντισταθεί”.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Τσιτουρίδης ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να ενεργοποιηθεί στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. “Πάντα το ενδιαφέρον μου ήταν και είναι να προσφέρω στον τόπο μου μέσα από την κεντρική πολιτική σκηνή”, υπογράμμισε.

 

 

Σχόλια
14 Responses to “Σ. Τσιτουρίδης: Άλλα λέγαμε κι άλλα κάνουμε”
 1. Ο/Η Παράνομος λέει:

  «Θα ψήφιζα τα μέτρα αν με έπειθε αυτός που είπε προεκλογικά ότι θα κάνουμε 1, 2, 3, 4, 5 πράγματα και μετεκλογικά κάνει 6, 7, 8, 9, 10»
  «Η δόση δεν μας σώζει. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη πρόταση σωτηρίας, ενώ είναι απαραίτητο ένα νέο κούρεμα του χρέους συνδυασμένο με μείωση επιτοκίων δανεισμού, αποκρατικοποιήσεις, επανίδρυση του κράτους κι αυστηρό έλεγχο των τιμών. Έχουμε έναν άθλιο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και πρέπει το πολιτικό σύστημα να αντισταθεί».
  Το πρώτο είναι χωρίς λόγια γιατί αλλιώς θα είναι με πολλά μπινελίκια. Για το δεύτερο τι να πεις? Η ολοκληρωμένη πρόταση σωτηρίας περιέχει την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και των λοιπών κρατικών κερδοφόρων επιχειρήσεων? Στον άθλιο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό, όραμα του Milton Friedman, θα υπάρξει έλεγχος των τιμών? Μα αφού το αντίθετο λέει το όραμα του ανδρός . Απελευθέρωση των πάντων και οι αγορές θα βρουν ένα τρόπο να συντονιστούν και να συντονίσουν εμάς θα προσθέσω εγώ. Για την επανίδρυση του κράτους τι να πεις? Μάλλον χρειάζεται κάποια επίσκεψη σε γιατρό ο κ.Τσιτουρίδης . Λίγο μπερδεμένα τα έχει στο μυαλό του.

  • Ο/Η ΗΡΑΚΛΗΣ λέει:

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ,ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΑΝΟΗΤΕ

   • Ο/Η Παράνομος λέει:

    ΗΡΑΚΛΗ
    Μετά την πρώτη μεγαλειώδη τοποθέτηση σας η οποία με συντάραξε πραγματικά προχωρήστε σε μία δεύτερη στην οποία αν έχετε την καλοσύνη εξηγήστε μου που διαφωνείτε με αυτά που είπα. Γιατί από την πρώτη σας τοποθέτηση δεν κατάλαβα αν πρέπει να πάτε και εσείς στο γιατρό μαζί του. Αναμένω με προθυμία για διάλογο και με χαμηλούς τόνους.

 2. Ο/Η PAO 13 λέει:

  ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ (ΜΑΪΟΣ 2012 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ) Ο Κ. Σ.ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝΙΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ … ΕΦΥΓΕΣ.ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣ ΔΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΙΔΡΥΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ (KILKISIOTIKES POLITEIES) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

  • Ο/Η ΣΑΚΗΣ λέει:

   ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ-ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ -ΝΔ 18,5 %- ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΟ- ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ- ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ,ΣΤΟΥΣ 9 ΑΠ ΤΟΥΣ 11 ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΤΟ ΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ . ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΝΔ-ΑΠ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΥΓΕ- ΜΕ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΑΛΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ-ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ-ΣΤΗ ΝΔ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ! ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ! ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ,Ο ΣΑΒΒΑΣ ΝΔ ΘΑΝΑΙ !

  • Ο/Η SAKIS λέει:

   ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΡΔΕΥΕΙΣ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! Ο ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ ΑΠ ΤΗΝ ΝΔ! Σ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Σ ΑΥΤΗΝ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΘΑΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ-ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ !

 3. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των πολιτικών που δεν συμμετέχουν πλέον σε κυβερνητικό σχήμα να ομιλούν ως σφόδρα αντιπολιτευόμενοι και να λένε μεταχρονολογημένα πολλές αλήθειες. Ωστόσο έκπληξη προκαλεί ο παραλληλισμός του “πιστοποιητικού Κιλκισιοφροσύνης με το πιστοποιητικό εθνικοφροσύνης”. Αλήθεια μπορούν αυτά τα δύο να έχουν την ίδια σημασία και βαρύτητα; Εδώ όμως υπάρχει η έμμεση πλην σαφής παραδοχή εκ μέρους του, οτι αυτά τα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης καθόριζαν κατα τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και μέρος της δεκαετίας του ’70 τις ζωές πολλών ανθρώπων, δημιουργώντας στην Ελλάδα ένα κοινωνικό και πολιτικό απαρχάιντ που εφαρμόστηκε κατα κόρον απο την πρόγονη πολιτική παράταξη του κ. Τσιτουρίδη. Ποτέ όμως δεν είναι αργά στο να παραδέχεται πολιτικά λάθη και διαχωρισμούς του παρελθόντος, αρκεί να μην “ξεχαστούν” όταν και άν θα αναλάβει στο μέλλον κάποιον κυβερνητικό θώκο.

  • Ο/Η NIKOLETA λέει:

   EXETE APOLYTA DIKAIO. ALLA NA EPISHMANO OTI ANTROPOI AYTHS THS POLITIKHS KOULTOURAS ZHTOYSAN EPI HRONIA KI APO TON IDIO TON S.TSITOURIDH PISTOPOIHTIKA ETHNIKOFROSYNHS ! AYTA TA NERA TARAKSE O TSITOURIDHS STHN TOPIKH ND-XRONIA TORA . KAI GI AYTO TON GOUSTAROUME OI FILOI TOU !

 4. Ο/Η georgios λέει:

  Το οτι ειναι μερος του προβληματος δεν το εχει καταλαβει ο Τσιτουριδης,Το οτι τον τρεφαμε τοσα χρονια στο Στρασβουργο χωρις να προσφερει τιποτα στη χωρα δεν νομιζει οτι θσ πρεπει να λογοδοτησει?
  Κατι τετοιοι εχουν οδηγησει τον κοσμο στον Συριζα.

  • Ο/Η ΤΖΩΝΗΣ λέει:

   ΣΙΓΑ ΒΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΠΟΥ ΕΤΡΕΦΕΣ ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ! ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ. ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΕΣΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

 5. Ο/Η NIKΟΛΕΤΑ λέει:

  Βαθεια νυχτωμενοι θελουν ναναι καποιοι στο κιλκις. Ο Τσιτουριδης ηρθε να υπηρετησει τον τοπο του το 1990 με το 1/9 του μισθου που του εδινε τοτε η εοκ. Και τωρα που γυρισε στη δουλεια του εχει 3 φορες τον μισθο του βουλευτη. Αν τωρα καποιοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι το κιλκις χανει απ τις επιλογες τπυ κι οχι ο Σαββας, τι να κανουμε? Τοσο μυαλο εχουν!E

 6. Ο/Η georgios λέει:

  Τελικα δεν ειναι τυχαίο που το Κιλκις ειναι 20 χρονια πισω σε υποδομες απο τις περισσότερες ελληνικές πόλεις και 100 χρονια πισω απο τις περισσότερες ευρωπαϊκές. Μια συγκριση με αλλες πολεις που εχουν σχετικα τα ιδια χαρακτηριστικά με το Κιλκις αρκεί.
  Τρικαλα ,αγροτικος πληθυσμός. (Δημοτικό κολυμβητήριο, – Ποδηλατοδρομοι – πεζοδρομοι – Στρατιωτικες Σχολες- )
  Καρδιτσα,αγροτικος πληθυσμός. (Δημοτικό κολυμβητήριο, – Ποδηλατοδρομοι – πεζοδρομοι – Αθλητικο κεντρο- )
  Κιλκις (καφετεριες,σουβλακια, Aναμνησεις). Τα παιδια αρχιζουν σχετικα νωρις το καπνισμα, και το μποτιλιαρισμα στην 21η ειναι καθημερινο φαινομενο.
  Φυσικα και ο κοσμος του κιλκις ειναι συνυπευθηνος. Να τους χαιρεστε και να τους επανεκλεξεται.

 7. Ο/Η Nantia λέει:

  Πάτε καλά??? Ολοι αυτοί οι τύποι όταν ήταν στην μαρμίτα καμιά φωνή καμια αντίρρηση,Τωρα που βρέθηκαν μακρια από το μέλι καταγγελουν τους παντες και τα παντα. Οταν κυβερνουσαν ούτε κουβεντα για τα κακως κειμενα,Και ολοι εσεις δεν εχετε παρει πρεφα ακόμα ότι ολοι αυτοι οι τύποι νοιαζονται μονο για το τομάρι τους και να βρίσκονται στην εξουσία. Μαλώστε μεταξύ σας για τον Αγιο Σάββα που σας δουλευει ψιλό γαζί και σεις ακόμα να το παρετε χαμπαρι ότι σαν κοροιδεύουν με τα ψεμματα τους και τις ΄΄τεμέκ αλήθειες΄΄ τους!!!

Σχολιάστε