My Twitter Feed

20 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τον έπιασαν με 21 κιλά κάνναβη -

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα προβλήματα στην Εκπαίδευση -

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

“Φιλική” επίσκεψη Καστανίδη -

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Κρίσιμη κατάσταση για 22χρονο εργάτη -

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Ν. Ανδρουλάκη στο νομό -

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Σοβαρές καταγγελίες για το ΓΝΚ -

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Υποσχέσεις Στύλιου για αρδευτικά -

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξανθός: Σπάνε τη κοινωνική συνοχή -

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Σ` ένα χρόνο θεμέλια για Δικαστικό

*Τι απέφερε η επίσκεψη Δ. Κυριακίδη στην Αθήνα.

Σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία Υπουργείων και δημόσιων Οργανισμών είχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την διήμερη υπηρεσιακή κάθοδό του στην Αθήνα την Πέμπτη και Παρασκευή 15- 16 Απριλίου με σκοπό την προώθηση ανοιχτών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Κυριακίδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού σε ένα χρόνο θα μπει ο θεμέλιος λίθος του Μεγάρου, καθώς τότε αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες εκσκαφής στην οικοπεδική έκταση των Μύλων Σαμαρά, την οποία παραχώρησε ο Δήμος Κιλκίς.

Το έργο υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ μαζί με άλλα έξι δικαστικά μέγαρα σε όλη την Ελλάδα και πριν από ένα μήνα έτυχε της έγκρισης της Διυπουργικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχει  και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, όπου θα περιγράφεται το φυσικό αντικείμενο του έργου, θα γίνει μέσα στο Μάιο, τόνισε και ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών του αρμόδιου Υπουργείου, Γεώργιος Καραγιάννης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Κυριακίδη.

Στις Κτηριακές Υποδομές

Με ατζέντα την ανέγερση δύο νέων σχολικών συγκροτημάτων, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και του 4ου Γυμνασίου Κιλκίς, στην έκταση των δέκα στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει για το σκοπό αυτό με ανανεωμένη απόφασή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δήμαρχος Κιλκίς πραγματοποίησε επίσκεψη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ‘’Κτιριακών Υποδομών’’ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και αιτήθηκε της υποστηρικτικής συνδρομής του Οργανισμού ως προς την σύνταξη κτηριολογικής μελέτης των δύο σχολείων.

Κατά τη συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, συμφωνήθηκε με καταληκτικό χρονικό περιθώριο στα τέλη του 2021, να ολοκληρωθεί από τις ‘’Κτιριακές Υποδομές’’ η κτηριακή μελέτη και συγχρόνως ο Δήμος Κιλκίς να διεκδικήσει την ένταξη των σχολικών μονάδων στο χρηματοδοτικό σκέλος των ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Με Μενδώνη και Αυγενάκη

 Ο κ. Κυριακίδης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

 Αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου, που συνοδευόταν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεμιστοκλή Κοσμίδη, με την κ. Μενδώνη ήταν η τέλεση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η κ. Μενδώνη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του Φεστιβάλ, την εξωστρεφή δυναμική του οποίου γνωρίζει από παλιά, και πέραν της αιγίδας του ΥΠΠΟΑ, δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει ένα μέρος της υλοποίησης της φετινής διοργάνωσης μέσω  προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ Υπουργείου και Δήμου.

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Δήμαρχος Κιλκίς ενεχείρισε ενημερωτικό υπόμνημα στον κ. Αυγενάκη για το ημιτελές έργο των κερκίδων του εθνικού σταδίου Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται σε τέλμα, ζητώντας του να χρηματοδοτήσει τις υπολειπόμενες εργασίες ώστε να εκσυγχρονιστεί η χρήση του προς όφελος του τοπικού αθλητισμού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημα και συναίνεσε στην ολοκλήρωσή του αφού προηγηθεί επικαιροποίηση της μελέτης του έργου, το οποίο υπενθυμίζεται, ότι είχε ξεκινήσει με ενέργειες της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού από το 2003.

Σχολιάστε