My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη για το Κέντρο Χέρσου

syskepsi-antiperifereia-kilkisΕυρεία σύσκεψη για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, έπειτα από πρωτοβουλία του και με συμμετοχή των βουλευτών Θ. Παραστατίδη, Γ. Γεωργαντά και Χρ. Χατζησάββα, των δημάρχων Δ. Σισμανίδης και Χρ. Γκουντενούδη, των περ. συμβούλων Π. Θωμαΐδη και Μ. Καραμισάκη, των αντιδημάρχων  Ελ. Αναστασιάδου και Κ. Μεμετζής, του πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χέρσου Φ. Κοτανίδη, του αστυνομικού διευθυντή Ηλ. Μπόλου, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, των Μητροπόλεων και της 71ης Ταξιαρχίας, καθώς και αντιπροσωπεία του άτυπου συντονιστικού οργάνου των κατοίκων του Χέρσου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή από μέλη του συντονιστικού του Χέρσου, που επεσήμαναν κυρίως τα ζητήματα ασφαλείας που εγείρονται λόγω παραβατικής συμπεριφοράς φιλοξενούμενων στο Κέντρο, ενώ οι τοποθετήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που απασχολούν και ανησυχούν τους κατοίκους τόσο στο Χέρσο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή Ν.Καβάλας και ιδίως στην Ειδομένη.

Για τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί η συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, προκειμένου να ζητηθεί η λήψη αυξημένων μέτρων.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η συνέχιση της συντονισμένης προσπάθειας όλων των φορέων του νομού ώστε να καταργηθεί το ταχύτερο δυνατόν ο καταυλισμός της Ειδομένης, να αποκλεισθεί κάθε απόπειρα εισδοχής νέων φιλοξενούμενων στα κέντρα Χέρσου και Ν.Καβάλας και να ξεκινήσει η σταδιακή αποσυμφόρηση τους με απώτερη επιδίωξη την εκκένωσή τους, καθώς και σε πρώτη φάση να επιδιωχθεί ο δίκαιος καταμερισμός των προσφύγων-μεταναστών σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Αντιπεριφέρεια

Σχολιάστε