My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη για τον Τουρισμό

Απ` την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς εκδόθηκε το εξής δελτίο τύπου:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματίσει Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον ερχόμενο Ιούνιο – Ιούλιο. Προς το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται προσυνεδριακές συναντήσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα.

     Η συνάντηση στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής ενότητας υπό την προεδρία του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Διον. Ψωμιάδη.

     Η διαδικασία ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη ο οποίο συντόνισε την όλη συζήτηση.

     Στην τοποθέτησή του ο κ. Διον. Ψωμιάδης δήλωσε απογοητευμένος από την εικόνα και λειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου την οποία αποκόμισε κυρίως συμμετέχοντας σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουριστικής Προβολής στο εξωτερικό. Ο κ. Ψωμιάδης επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην αξεπέραστη ακόμη γραφειοκρατία του Δημοσίου η οποία εξακολουθεί να ταλαιπωρεί πολίτες και επιχειρήσεις.

     Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Ευθ. Φωτόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Δ. Ευθυμιάδη καθώς και του Γεν. Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Π. Γεωργόπουλου.

     Οι προαναφερθέντες ομιλητές υποστήριξαν τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στο επικείμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί με τα νέα δεδομένα της χρηματοδότησης της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα από διάφορες Ευρωπαϊκές πηγές. 

Υποστήριξαν επίσης ότι θα πρέπει να γίνει εξειδικευμένη προετοιμασία κατά τομέα με πλήρη εκμετάλλευση των εν εξελίξει χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

     Στην ταχεία και επωφελή για την Περιφέρεια απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων επικέντρωσε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ κ. Βασ. Σεργιαννίδης. Ο κ. Σεργιαννίδης ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών και την πρακτική αρωγή της Περιφέρειας και της Πολιτείας ανά εξειδικευμένο τομέα.

     Την διάχυση του ΕΣΠΑ στην Ελληνική Περιφέρεια υποστήριξε ο πρόεδρος της ΒΙ.ΠΕ. π. δήμου Γαλλικού κ. Παν. Παζάρας. Ο κ. Παζάρας επισήμανε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης έργων υποδομής στην άτυπη ΒΙ.ΠΕ. της περιοχής, καθώς και την επίλυση των συγκοινωνιακών συνδέσεων μέσω της αποπεράτωσης της οδού Κιλκίς – Θεσσαλονίκης και την λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

     Την αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού με τη μετανάστευση νέων ανθρώπων με γνώσεις επεσήμανε ο κ. Ν. Τζεβελέκης της βιομηχανίας ENIMEX της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς.

     Στο θέμα της ανάγκης για εξωστρέφεια της ελληνικής Οικονομίας επικέντρωσε ο επιχειρηματίας (ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ) κ. Δημ. Τζίκας. Ο κ. Τζίκας επεσήμανε τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν στην προσπάθεια των Ελλήνων επενδυτών με το υψηλό κόστος, όπως η 

τιμή του Φυσικού Αερίου η οποία είναι κατά 60% υψηλότερη από την ισχύουσα σε όμορες χώρες.

     Στο θέμα του υψηλού κόστους παραγωγής που δυναμιτίζει την εξωστρέφεια, αναφέρθηκε ο κ. Χρ. Πετρίδης (KLEEMANN). Ο κ. Πετρίδης επισήμανε ότι η οδική πρόσβαση στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς παραμένει με τις δομές του 1980 οπότε και άρχισε η εγκατάσταση των μονάδων.

     Στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι χρειάζεται ο κάθε φορέας να αναλάβει και τις ευθύνες που του αναλογούν για κάθε αστοχία και καθυστέρηση. Επικεντρώνοντας στη λειτουργία των Επιμελητηρίων ο κ. Τονικίδης υποστήριξε ότι θα πρέπει να τους αποδοθεί ο ρόλος που προβλέπεται από το νόμο ιδιαίτερα σήμερα που τα Επιμελητήρια έχουν αποκτήσει την απαραίτητη υποδομή.

     Στο ζήτημα της εξοντωτικής φορολογίας αναφέρθηκε ο επιχειρηματίας (ΦΑΙΔΩΝ) κ. Φ. Γραμματικόπουλος, ο οποίος υποστήριξε 


Οι επενδυτές της παραπάνω περιοχής επεσήμαναν και τη θεαματική αύξηση που καλούνται να καταβάλλουν στα δημοτικά τέλη, και η οποία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα.
ότι θα πρέπει πρώτα να στηριχθεί η ήδη λειτουργούσα επιχείρηση της χώρας και στη συνέχεια να αναζητούνται επενδύσεις από το εξωτερικό. Αναφέρθηκε επίσης στην προβληματική οδική πρόσβαση στις μονάδες της ΒΙ.ΠΕ της περιοχής της Ν. Σάντας.

     Στο θέμα της ανάγκης διαρκούς προβολής του νομού με στόχο την τουριστική ανάπτυξη αναφέρθηκε ο κ. Π Πασσαλίδης Γεν. Διευθυντής της ΑΝ.ΚΙ. Ο κ. Πασσαλίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη προβολής της πολυεπίπεδης πολιτισμικής ταυτότητας του νομού μέσα από την ίδρυση ενός πολυμουσείου που θα αποτελέσει την κιβωτό των παραδόσεων όλων των ομάδων του νομού.

     Στην ανάγκη ανάπτυξης και προβολής του θεματικού τουρισμού αναφέρθηκε η κ. Μουζούρη από την Ένωση ξενοδόχων Κιλκίς. Η κ. Μουζούρη υποστήριξε ότι ο νομός έχει δυνατότητες στον τομέα το Θεματικού-Εναλλακτικού Τουρισμού και θα πρέπει να συμμετέχει σε ανάλογες εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

     Στο πρόβλημα της επιλογής εκδρομικών προορισμών  εκτός Ελλάδος από πολλά σχολεία αναφέρθηκε ο κ. Ν. Κριεζής από πλευρές των επιχειρηματιών στις τουριστικές μεταφορές.”

Σχολιάστε