My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ικανοποίηση με άνοιγμα Ευζώνων -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

ΕΛΜΕ: Ποιοτικό σχολείο για όλους -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Έφυγε νωρίς ο Μίλτος Ανδρεανίδης -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Ολοκλήρωση νέου Γηροκομείου -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Με τους νοσηλευτές ο Δ. Κυριακίδης -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Διακήρυξη κίνησης με Κιλτίδη -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Εκτόνωση πίεσης σε νοσοκομεία -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Αντιπλημμυρικά με 950 χιλ. ευρώ -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Σύσκεψη για τις πυρκαγιές

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της διαρκούς επαφής και του άρτιου συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όχι μόνο, κατά τη θερινή περίοδο αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη συνεδρίαση μετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μιχαλία Καραμισάκη, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταματέλος Αντώνιος, η εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καραμήτρου Μαρία, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής προστασίας Π.Ε. Κιλκίς κ. Κραβαρίτου Χρυσούλα.

Από την 71η Α/Μ Ταξιαρχία παρευρέθηκαν ο Συνταγματάρχης κ. Μοδίτσης Κωνσταντίνος και ο κ. Γεωργιάδης Ανδρέας, ο Α΄ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χαραλαμπίδης Δημήτριος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς κ. Τσαγκαλος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ. Ταρινίδης Αλέξανδρος, ο Διοικητής της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου κ. Γρηγόριος Σαλαβασίδης, ο Επιπυραγός κ. Πολιτίδης Ιωάννης, εκπρόσωποι των δύο Δασαρχείων, των δυο Δήμων, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, της Εγνατίας Οδού, του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, του ΕΚΑΒ Κιλκίς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που σχετίζονται με το θέμα του συντονισμού και της συμμετοχής στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Μετείχαν επίσης από πλευράς εθελοντικών ομάδων ο Σύλλογος Κυνηγών Παιονίας «Το Πάικο» και ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ).

Κατά τη σύσκεψη έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, καθώς και αξιολόγηση της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, ώστε η προετοιμασία να είναι έγκαιρη και ουσιαστική προς αποφυγή κινδύνων για την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών όλου του νομού.

Πραγματοποιήθηκε εκ νέου καταγραφή των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν οι φορείς και παράλληλα κατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες και δόθηκαν οι οδηγίες για άμεση δράση σε όλες τις φάσεις της δραστηριότητας Πολιτικής Προστασίας :Πρόληψη- Επέμβαση- Αποκατάσταση σε περίπτωση πιθανού κινδύνου από δασικές πυρκαγιές. Αποφασίσθηκε, παράλληλα, κοινή δράση ενημέρωσης των πολιτών του νομού από την Περιφερειακή Ενότητα και τους δήμους για τους κινδύνους πρόκλησης φωτιάς κατά την εκτέλεση π.χ. γεωργικών εργασιών στην ύπαιθρο, όπως και για ενέργειες αυτοπροστασίας μετά την εκδήλωση εκτενών δασικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στον τομέα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης, άμεσης ειδοποίησης της Πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς και βεβαίως στην αποτροπή των αγροτών από την πάντα επικίνδυνη καύση σιτοκαλαμιών.

Δελτίο τύπου από Αντιπεριφέρεια

Σχολιάστε