My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη για κακοκαιρία

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα της χειμερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπό τον αντιπεριφερειάρχη,  Χρ. Γκουντενούδη, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ήταν παρών στη σύσκεψη ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για την Πολιτική Προστασία, Ανδ. Βεργίδης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι φορέων του νομού (Δήμοι, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία, Νοσοκομείο, 71η Ταξιαρχία, κ.λπ) καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας.

Βασικοί εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο Κ. Κοκολάκης, διευθυντής της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο Ελ. Μανούσης, προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού ΑΔΜΘ, η Μ. Δελιγκά, στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης καθώς και ο Ηλ. Τσαϊρίδης, ροϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κάθε περιοχή πρέπει να έχει δικό της σχέδιο αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών με πρώτη προτεραιότητα τη διατήρηση της κυκλοφορίας με ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει να προβλεφθεί και ο απαιτούμενος αριθμός μηχανημάτων σε ετοιμότητα χρήσης.

Ο κ. Τσαϊρίδης εστίασε την εισήγηση του στην ανάγκη διάθεσης ανά πάσα στιγμή των απαιτούμενων ποσοτήτων αλατιού, που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ανοιχτού οδικού δικτύου. Οι ποσότητες που περισσεύουν θα πρέπει στη συνέχεια να απομακρύνονται από τα περιθώρια του οδοστρώματος αφού υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του, καθώς επίσης και ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συντάξουν ένα μνημόνιο ενεργειών για την καλύτερη και αμεσότερη αντιμετώπιση των συνεπειών από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

 

Σχολιάστε