My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σχολεία: Μεγάλα τα κενά σε καθηγητές

daskalos sxoleio*Κατά της επαναφοράς της “βάσης του 10” η ΟΛΜΕ.

Πάνω από 1.500 κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού έχει καταμετρήσει η ΟΛΜΕ στα σχολεία, παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής ομοσπονδίας δηλώνουν αντίθετοι με την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με μελέτη, που παρουσίασαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, την τελευταία τριετία οι αποδοχές των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έχουν μειωθεί κατά 45% και σήμερα φτάνουν μόλις το 52% του μέσου όρου των χωρών της ευρωζώνης. Ο μισθός του άγαμου με δύο χρόνια προϋπηρεσίας θα είναι μειωμένος κατά 43,3% μετά το τρίτο μνημόνιο, σε σχέση με το 2009 και του έγγαμου με δύο παιδιά και δύο χρόνια προϋπηρεσίας κατά 40,67%.

Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 μειώνονται δραματικά οι ήδη χαμηλές, κρατικές δαπάνες για την παιδεία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως προωθούνται νέες συγχωνεύσεις σχολείων με κύριο στόχο τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές. «Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προωθούν συμπτύξεις τμημάτων, στοιβάζουν ακόμα και 30 μαθητές στην τάξη, ενώ μοιράζουν έναν καθηγητή σε περισσότερα τμήματα, μειώνοντας ταυτόχρονα τον εβδομαδιαίο χρόνο διδασκαλίας του κάθε μαθήματος, δίνουν εντολές για υποχρεωτικές υπερωρίες κ.λπ.», σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της ΟΛΜΕ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 1.522 κενά, εκ των οποίων 100 στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ δηλώνουν αντίθετοι με την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών κολεγίων και των ΙΕΚ. Την ίδια στιγμή, έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων και των εγκυκλίων του υπουργείου Παιδείας που αναφέρονται στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ καλώντας στο συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.

agelioforos.gr

Σχολιάστε