My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ποιά η πρόταση του Κιλκίς για το τμήμα του ΤΕΙ

tei-kilkis-syskepsi*«Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ένδυσης» με δυο νέα τμήματα.

Τη συνένωση ομοειδών αντικειμένων με επίκεντρο το Σχεδιασμό (design) μέσα σε μία Σχολή Εφαρμοσμένων Tεχνών, επιδιώκει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για το τμήμα TEI που εδρεύει στη πρωτεύουσα του νομού μας. Συγκεκριμένα, θεωρεί σημαντικό το υπάρχον τμήμα να φέρει τον τίτλο «Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ένδυσης» και να προστεθούν δυο νέα τμήματα με αντικείμενα τη διακόσμηση και τη γραφιστική.

Η διεκδίκηση προέκυψε από νέα σύσκεψη  για το ζήτημα του παραρτήματος του ΤΕΙ Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που προέκυψαν από το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”.

Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης, συμμετείχαν οι βουλευτές Ειρ. Αγαθοπούλου και Θεοδ. Παραστατίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Κ. Παπαδόπουλος, ο γεν. διευθυντής της ΑΝ.ΚΙ Π. Πασσαλίδης, η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Κολεσιώτου, η προϊσταμένη παραρτήματος Ουρ. Παναγιωταλίδου και διδάσκοντες του ΤΕΙ Κιλκίς.

Ως επιχειρήματα του Κιλκίς, για να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος, η σύσκεψη κατέληξε στα εξής:

  1. Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που διατίθενται για τη στέγαση του υπάρχοντος τμήματος θα μπορούσαν να συστεγάσουν και άλλα τμήματα με ελαφρύ εξοπλισμό, αφού διαθέτουν κτίριο διοίκησης με μεγάλη βιβλιοθήκη και εκθεσιακό κέντρο, εξοπλισμένα εργαστήρια και επαρκή αριθμό αιθουσών καθώς και εστία ικανή να σιτίσει μεγάλο αριθμό φοιτητών. Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε φοιτητική εστία, ικανή να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό φοιτητών που θα έρχονται από μακριά.
  2. Τα εργαστήρια Σχεδιασμού είναι εξοπλισμένα με προγράμματα που υπηρετούν το σχεδιασμό συναφών και συμπληρωματικών αντικειμένων.
  3. Το ήδη υπάρχον μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με το έκτακτο προσωπικό που θα προσληφθεί για τις ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών θα μπορέσει να καλύψει ένα κύκλο μαθημάτων του ίδιου ή συναφούς αντικειμένου.
  4. Το ήδη υπάρχον τμήμα προτιμάται από πολλούς φοιτητές των Βαλκανίων. Μία σχολή με πιο ευρύ αντικείμενο γύρω από το Σχεδιασμό θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους αλλοδαπούς φοιτητές.
  5. Ο νέος δρόμος που σχεδιάζεται, θα φέρει ακόμη πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη τα αντικείμενα αυτά, το μεγαλύτερο κέντρο Ένδυσης, τα τελευταία χρόνια Γραφιστικής και άλλων περί το Σχεδιασμό αντικειμένων.

Η συζήτηση, στην οποία κυριάρχησε η επιδίωξη για διατήρηση μέσω της αναβάθμισης του παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με την προσθήκη νέων Τμημάτων με συναφή γνωστικά αντικείμενα, κατέληξε σε κείμενο με τ` ανωτέρω επιχειρήματα, το οποίο θα υποβληθεί ως τελική πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του μητρικού Α/ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα παραπάνω, θεωρούμε σημαντικό το υπάρχον τμήμα να παραμείνει με τον τίτλο «Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ένδυσης» και να προστεθούν δυο νέα τμήματα με αντικείμενα τη διακόσμηση και τη γραφιστική.”

 

 

 

Σχολιάστε