My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Στο νομό ο Τσίπρας τη Παρασκευή -

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022

“Σχεδιάζονται χιλιάδες απολύσεις καθηγητών”

elme-kilkisΔήλωση του προέδρου της ΕΛΜΕ Κιλκίς.

12.000 καθηγητές οδηγούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια,

10.000 αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν,

Χιλιάδες απολύσεις καθηγητών σχεδιάζονται σε μυστικές συμφωνίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη τρόικα,

Να γιατί η κυβέρνηση αύξησε το διδακτικό ωράριο των καθηγητών. Για να δημιουργήσει δήθεν υπεράριθμους καθηγητές και να περικόψει ακόμη περισσότερο τις ήδη ελάχιστες δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση.

xenelis-giorgosΤ` ανωτέρω τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς, Γιώργος Ξενέλης, προσθέτοντας τα εξής:

“Η νεοφιλελεύθερη  αυτή πολιτική  της κυβέρνησης έχει  τραγικές επιπτώσεις όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών αλλά και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί εξαθλιωμένοι οικονομικά, εξουθενωμένοι εργασιακά, περιπλανώμενοι ανά την επικράτεια,  φοβισμένοι από την πολλαπλή απειλή: συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων – αξιολογήσεις – υποχρεωτικές μετατάξεις- πειθαρχικές παραπομπές-  καθεστώς επιστράτευσης,  δεν μπορούν να είναι δημιουργικοί στο τόσο ευαίσθητο έργο τους.

ΦΤΑΝΕΙ   ΠΙΑ” 

Σχόλια
3 Σχόλια to ““Σχεδιάζονται χιλιάδες απολύσεις καθηγητών””
 1. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

  Αμην και ποτε………..ελπιζω να ειναι πολλοι!!!!

 2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Kαι οι αξιότιμοι κύριοι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ ανα την χώρα, όλα αυτά τα τραγικά που γίνονται και θα γίνουν, στ’ αλήθεια τα αντιμετωπίζουν με ανακοινώσεις αυτού του τύπου και μερικά πανώ;! Θα περίμενα λόγου χάριν να ανακοινώσουν οτι στο εξής, κάθε Σαββατοκύριακο σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας θα υπάρχει καθιστική διαμαρτυρία στις πλατείες με διάφορα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα και οτι με το κλείσιμο των σχολείων για το επερχόμενο καλοκαίρι, θα καταβάσουν στο Σύνταγμα τουλάχιστο αυτές τις 22.000 των άμμεσα θιγόμενων καθηγητών σε διαρκή διαμαρτυρία και με τη συμμετοχή εκ περιτροπής όλων ανεξαρτήτως των καθηγητών της χώρας, καλώντας και τον υπόλοιπο κόσμο για συμπαράσταση, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής πίεσης στις ένθεν καθείθεν τρόικες. Δεν θά ‘θελα να εκφράσω τις σοβαρές μου επιφυλλάξεις γενικότερα περί του τρόπου που ασκείται ο Συνδικαλισμός στη χώρα, για να μην ερεθίσω τις “ευαισθησίες” των απανταχού συνδικαλιστών. Θα σας πώ όμως τί υποπτεύομαι οτι θα συμβεί. Οτι μετά των κλείσιμο των σχολείων θα υπάρξει πλήρης αδράνεια και όταν τον Σεπτέμβριο ανοίξουν τα σχολεία, θα “αντιμετωπίσουν” τα προβλήματα με στάσεις εργασίας και καμμιά “βαριά” 24ωρη απεργία!
  ΜΑΚΑΡΙ να έχω μόνον υποψίες που δεν θα επαναληθευτούν και να άρω έτσι όλες μου τις επιφυλλάξεις.

 3. Ο/Η Α λέει:

  Πού χρόνος αγαπητέ Λούκυ , για διαμαρτυρίες και εκπαιδευτικά δρώμενα , δεν προλαβαίνουν οι συνδικαλιστές μας . Μεταξύ των ιδιαίτερων μαθημάτων , που καλά να ναι κι αυτά γιατί εκεί που έχει κατέβει ο μισθός δε βγαίνουν , άντε να στριμώξουν και μια επίσκεψη στο επιμελητήριο για να επευφημήσουν τον πρόεδρο . Άλλες δράσεις δε χωράει το πρόγραμμα , είναι κομπλέ!

Σχολιάστε