My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Έκτακτο σχέδιο για Ειδομένη

Μετακίνηση προσφύγων από την Ειδομένη προς τα Λαγκαδίκια και τη Σίνδο, σχεδιάζει εκτάκτως σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με εκμίσθωση πέντε εγκαταλελειμμένων ή κενών βιομηχανικών αποθηκών εμβαδού 5.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά έως και 4.000 άτομα κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

prosfyges-eidomeni-002Το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαπιστώνουν ότι αυξήθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που εξελίσσονται στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια συσκέψεων στο υπουργείο,  εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες βιομηχανικές αποθήκες, προκειμένου να μετακινηθούν σε αυτές οι άνθρωποι που επιθυμούν να φύγουν από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό. Μία από αυτές βρίσκεται στα Λαγκαδίκια του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ και οι υπόλοιπες στην ΒΙΠΕ Σίνδου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες διαμόρφωσης αυτών των χώρων ώστε να είναι λειτουργικοί για τις ανάγκες της καθημερινότητας προσφύγων και μεταναστών. Πηγές του αρμόδιου υπουργείου αναφέρουν ότι οι αποθήκες θα έχουν μεγάλο αριθμό τουαλετών, μπάνια, ζεστό νερό και παιδότοπους.

Στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μετακινηθούν από την Ειδομένη, οι χώροι «διαφημίζονται» για την παροχή ασύρματου δικτύου ίντερνετ, τηλεοράσεων με συνδρομητικές συνδέσεις για την θέαση αραβόφωνων τηλεοπτικών δικτύων και του αραβόφωνου δελτίου της ΕΡΤ, αλλά κυρίως για τακτικά δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς, που θα τους εξυπηρετούν στις μετακινήσεις τους σε κοντινές αγορές.

Σε αυτές τις υπό δημιουργία δομές, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θα επιχειρηθεί η «φιλτραρισμένη» διαδικασία πρόσβασης, προκειμένου να ελέγχεται η είσοδος παράξενων ΜΚΟ και αλληλέγγυων εθελοντών, που ήταν ύποπτοι για την διασπορά φημών ανοίγματος των συνόρων και υποκίνησης ταραχών.

Ήδη ξεκίνησε η καταγραφή και προσέγγιση εκείνων που επιθυμούν να μετακινηθούν σε τέτοιου τύπου δομές, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι ενθαρρυντικές για την τελική φάση της μετεγκατάστασής τους.

ΚΙΚΛΙΣ 24 με πληροφορίες από huffingtonpost.gr

Σχολιάστε