My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σφοδρές αντιδράσεις για νέο ρυθμιστικό

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης, το οποίο αφορά και το νομό Κιλκίς. Για το θέμα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από την αποδοχή εκ μέρους του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα της σχετικής πρότασης της επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας (ΡΑΕ), Δ. Χαραλαμπίδου.

rythmistiko-xartis-k.makedoniaΈνα σημείο που αφορά άμεσα και το Κιλκίς είναι αυτό που αφορά τον χαρακτηρισμό των μεταλλευτικών περιοχών. Κραυγαλέο παράδειγμα είναι η περίπτωση της ΒΑ Χαλκιδικής, η οποία αντιμετωπίζεται ως χώρος μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων.

Το θέμα κατήγγειλε προχθές στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Ρυθμιστικό.

«Το ΥΠΕΚΑ, παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, αγνόησε για άλλη μια φορά τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες και δεν προχώρησε σε καμία βελτίωση του αρχικού σχεδίου. Η φιλοσοφία ενός αναπτυξιακού σχεδίου και των εργαλείων του (όπως το ΡΣΘ) θα έπρεπε να βασίζεται στην αειφορία, την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, την κοινωνική συναίνεση και ευημερία, την προστασία του περιβάλλοντος και την έλλογη αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Το κατατεθέν νομοσχέδιο απέχει δραματικά από αυτή τη φιλοσοφία και είναι απαραίτητο να καταψηφιστεί», δήλωσε η κ. Ιγγλέζη.

«Το νέο ΡΣΘ καταδικάζει τις προοπτικές ανάπτυξης της ίδιας της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΡΑΕ και η Δ. Χαραλαμπίδου.

«Η κυβέρνηση αφού μαζί με την τρόικα επέφεραν καταστροφικά πλήγματα στον παραγωγικό ιστό της χώρας και έφεραν την Κεντρική Μακεδονία στη θέση της πρωταθλήτριας στην ανεργία, “σερβίρουν” σήμερα, ως νέο, ένα σχέδιο που ουσιαστικά καταρτίστηκε πριν από την εφαρμογή των πολιτικών τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και ο Στ. Καλαφάτης

Το νέο Ρυθμιστικό προκάλεσε τις αντιδράσεις ακόμα και του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτη, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη «να επανεξεταστεί με ενδελέχεια το ζήτημα και εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για χαρακτηριστικά και διατάξεις του νομοσχεδίου, που μπορεί να υπονομεύσουν την αναπτυξιακή του διάσταση.

Σχολιάστε