My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ρισκάρουν με τα σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων “είναι ένα αχρείαστο ρίσκο σε βάρος τόσο των μικρών παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους όσο και των ευπαθών ομάδων”, τονίζει η ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ.

Υπογραμμίζοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του οφείλουν να γνωρίζουν πως οι πολίτες δεν κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους για να ρισκάρουν εν τέλει να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα”, η ανακοίνωση με τίτλο “προτεραιότητα η περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας”, έχει ως εξής:

«Οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τα σχολεία εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πριν έναν μήνα ισχυρίζονταν, ορθώς, πως το κλείσιμο των σχολείων συνιστά κατεπείγουσα ανάγκη, καθώς τα χαρακτήριζαν «υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού».

Τώρα σπεύδουν να τα ανοίξουν, λίγες μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχουν κάποια σοβαρή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «φοβία» την δικαιολογημένη ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του οφείλουν να γνωρίζουν πως οι πολίτες δεν κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους για να ρισκάρουν εν τέλει να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα.

Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων για είκοσι μόλις μέρες είναι ένα αχρείαστο ρίσκο σε βάρος τόσο των μικρών παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους όσο και των ευπαθών ομάδων.

Το άνοιγμά τους μπορεί και οφείλει να επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, όταν θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας και της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης και να μην συμπεριφερθεί με ανευθυνότητα σε αυτό το κρίσιμο για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας ζήτημα».

Σχολιάστε