My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποδοθεί δικαιοσύνη

Την Τετάρτη το δικαστήριο θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ιστορία, καθώς πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία Χρυσή Αυγή, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζοντας ότι η απόδοση δικαιοσύνης αφορά πρωτίστως τα θύματα της βίας και του μίσους αλλά αφορά και κάθε μέλος της κοινωνίας, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

“Τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 δεκάδες μηνύματα σε social media άρχισαν να διακινούν τις πρώτες πληροφορίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «οι φασίστες μαχαίρωσαν ένα παλικάρι στο Κερατσίνι».

  Μία ομάδα ανθρώπων, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια και μαυροντυμένοι, καταγράφηκε να κυκλώνουν την καφετερία «Κοράλλι». Λίγο πριν, ένα κομβόϊ μηχανών και αυτοκινήτων μελών της Χρυσής Αυγής ξεκινούσε από τα γραφεία της Τοπικής της Νίκαιας προς την καφετερία, ειδοποιημένοι από ένα ομαδικό sms: «Όλοι τώρα στην Τοπική». Το κατά την δικογραφία, τάγμα εφόδου κυνήγησε τον μουσικό της hip hop ώσπου τον εγκλώβισε. Η εμφάνιση του στελέχους της Τοπικής Γιώργου Ρουπακιά με ένα μαχαίρι στο χέρι ήταν το τέλος του Παύλου Φύσσα. Δύο μαχαιριές κατάστηθα και μία στο πόδι. Λίγο πριν ξεψυχήσει ο Φύσσας υπέδειξε τον δράστη που μόλις είχε πετάξει το μαχαίρι.

   Ο αντίκτυπος από την δολοφονία στην κοινή γνώμη ανάγκασε τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να στείλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφορά στην οποία περιελάμβανε 32 περιστατικά επιθέσεων, απειλών και άλλων, μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν καταγραφεί σε όλη την χώρα, ζητώντας να ενταχθούν στις προβλέψεις του άρθρου 187 για τη σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης.

 Στις 4 Φεβρουαρίου 2015, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διέταξε την παραπομπή σε δίκη 69 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

  Την ερχόμενη Τετάρτη, το δικαστήριο θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ιστορία.

Μετά από πεντέμισι χρόνια, λοιπόν, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία «Χρυσή Αυγή», μία δίκη που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία.

     Η απόδοση δικαιοσύνης ασφαλώς, πρωτίστως αφορά τα θύματα της βίας και του μίσους αλλά αφορά και κάθε μέλος της κοινωνίας. Η επερχόμενη κρίση του δικαστηρίου έχει μία ιδιαίτερη σημασία και θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα στη νομική επιστήμη αλλά και στην αντίληψη της κοινωνίας.

Το πρωί της Τετάρτης, λοιπόν, περιμένουμε μια απόφαση η οποία:

  • Θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα προβλέπει τιμωρία κατά την αναλογούσα ευθύνη και χωρίς εξαιρέσεις, για όλες τις εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται στην «Χρυσή Αυγή», τόσο εκείνες των φυσικών αυτουργών, όσο και εκείνες των πολιτικών στελεχών που τις παρήγγειλαν, τις ενθάρρυναν και τις δικαιολόγησαν.
  • Θα υψώνει φωνή καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.
  • Θα στείλει ένα μήνυμα σε όσους κατέχουν τη δύναμη του δημοσίου λόγου: το μήνυμα πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία, όσο και αν παλεύουν ορισμένοι να τους επαναφέρουν.”

Σχολιάστε