My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μακριά από ακραίους!

“Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της αναλογικότητας αλλά είμαστε μακριά από ακραίες λογικές”, τόνισαν εκπρόσωποι της διευρυμένης ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμαρχο, Κώστα Σιωνίδη, σε συνάντησή τους μαζί του για το ζήτημα των προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή της Παιονίας.

Το ζήτημα “δεν αντιμετωπίζεται με διχαστικούς ανιστόρητους λόγους, ούτε με απειλές σε εργαζόμενους ή επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική σχέση με τη δομή” Ν. Καβάλας, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο φόβος «ισλαμοποίησης» υποτιμά τους πιστούς και την ανθεκτικότητα του χριστιανικού λόγου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η ΝΕ και η οργάνωση Παιονίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν επίσης λόγο για ρητορική που οδηγεί σε προσκλητήριο διάπραξης ακραίων πράξεων, συμμετοχή μελών της Αυτοδιοίκησης σ` αυτό, εμφάνιση συνθημάτων μίσους σε σημεία της περιοχής και τρικάκια που βρέθηκαν σε σχολεία, σπίτια και δρόμους, τα οποία αποτελούν εικόνα από άλλη εποχή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

“Μετά την απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ από πλευράς του Δήμου Παιονίας και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου κατά της «ισλαμοποίησης» της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της διευρυμένης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με τον Δήμαρχο, Κ. Σιωνίδη. Εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα της αναλογικότητας, καθώς η περιοχή ανέλαβε τεράστια ευθύνη φιλοξενίας στο παρελθόν. Επισημάναμε σε όλους τους τόνους, όμως, πως είμαστε μακριά από ακραίες λογικές.

Το παγκόσμιο αυτό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με διχαστικούς ανιστόρητους λόγους, ούτε με απειλές σε εργαζόμενους ή επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική σχέση με τη δομή στο εύρος των εργασιών ή δραστηριοτήτων που διεξάγονται εντός του Κέντρου Φιλοξενίας. Κανένας πολίτης, ο οποίος οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο Κράτους Δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να εκφέρεται δημόσια και στοχευμένα απέναντι σε οιονδήποτε. Ο φόβος «ισλαμοποίησης» υποτιμά τους πιστούς και την ανθεκτικότητα του χριστιανικού λόγου, είτε σε συνθήκες διωγμών, είτε σε συνθήκες δουλείας υπό των σουλτάνων. Η υποτιθέμενη κυριαρχία του Μωαμεθανισμού είναι άποψη ανιστόρητη και βαθιά προβληματική.

Επιπλέον, εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί, η ενεργή παρουσία ατόμων με δυνατότητα επιρροής της κοινής γνώμης, εξαιτίας της επαγγελματικής τους ιδιότητας. Στην περίπτωση αυτή, το αξιοπερίεργο είναι, ότι τα άτομα αυτά, ενώ θα έπρεπε να τηρούν επιφυλακτική στάση, αντίθετα τα βλέπουμε να υιοθετούν ρητορική που οδηγεί σε προσκλητήριο διάπραξης ακραίων πράξεων.

Εξόχως ανησυχητική, επίσης, είναι η συμμετοχή μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε από συμβούλους οι οποίοι με βάση την πολιτική τους αφετηρία, θα περίμενε κανείς να αποθαρρύνουν τέτοιου είδους λογικές και κινήσεις, είτε από συμβούλους που δεν έκρυψαν στιγμή τις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις, τις οποίες και διαλαλούν.

Η εμφάνιση συνθημάτων μίσους σε σημεία της περιοχής και τα «τρικάκια» που βρέθηκαν σε σχολεία, σπίτια, δρόμους αποτελεί εικόνα από άλλη εποχή. Μια εποχή που η χώρα μας την πλήρωσε ακριβά. Ο εθνικός διχασμός ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι «Γκοτζαμάνηδες» στις πιο μαύρες σελίδες της.

Καλούμε Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση να εγκαταλείψουν την ανεκτική στάση απέναντι σε δράσεις και ρητορική μίσους και να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους εκδηλώσεις υιοθετώντας το Διεθνές Δίκαιο και την κοινή λογική. Σε διαφορετική περίπτωση και ιδίως εφόσον η κατάσταση εκτραχυνθεί θα είναι συνεργοί και συμμέτοχοι σε μια προσπάθεια εκφασισμού της τοπικής κοινωνίας, της οποίας οι αντοχές και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως.”

Σχολιάστε